Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Basketbalistky Žabin v prvním osmifinále s Bourges tvrdě narazily

Vysokou porážku utrpěly basketbalistky brněnských Žabin v úvodním osmifinále Evropského poháru s Bourges. Francouzskému týmu, který měl ve skupinové fázi ze všech 48 týmů nejlepší bilanci, na své palubovce podlehly o třicet bodů 49:79. Odveta se hraje ve čtvrtek.

Je nám líto, video expirovalo.
Žabiny v Evropském poháru podlehly Bourges

O vysoké prohře druhého celku české ligy rozhodla především druhá čtvrtina, v níž Brňanky zaznamenaly pouhé tři body. "Vůbec nám nešlo kontrolovat si míč. Měly jsme příliš ztrát a toho soupeřky využily v útoku. Druhá čtvrtina nás hodně složila a už jsme se z toho nedokázaly vzpamatovat," uvedla na klubovém webu autorka 10 brněnských bodů Bria Holmesová.

Při premiéře v druhém nejvýznamnějším evropském klubovém poháru Žabiny zaznamenaly první porážku po čtyřech výhrách v řadě. "To, co jsme chtěli jako primární věc, to znamená zavřít vymezené území a nenechat je dávat jednoduché body z druhých šancí od dlouhých hráčů, to se absolutně nepovedlo. Defenzivně jsme na ně nenašli recept. Ale to neomlouvá náš výkon v útoku, který byl místy až nekoukatelný. Kromě první čtvrtiny, kdy jsme dokázali držet tempo a dostat se do rychlé přechodové fáze, jsme totálně propadli ve druhé čtvrtině. Chyběl nám pohyb míče, absolutně jsme ho nesdíleli a nehráli jsme týmově," konstatoval trenér Viktor Pruša.

Vítězství trojnásobného šampiona Euroligy, v níž spolu oba celky v minulosti svedly řadu bitev, řídily Isabelle Yacoubouová s Alix Duchetovou, které zaznamenaly po 16 bodech. Na straně domácích byla nejlepší střelkyní Petra Záplatová s 12 body.

Zápas se měl původně hrát minulou středu, ale kvůli výskytu koronaviru ve francouzském týmu byl odložen.

Evropský pohár basketbalistek - úvodní osmifinále:

Žabiny Brno - Tango Bourges 49:79 (19:22, 22:40, 36:62)
Nejvíce bodů: Záplatová 12, Holmesová 10, Hamzová a Grigalauskytéová po 9 - Yacoubouová a Duchetová po 16, Rupertová 15.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články