Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Basketbalistky VŠ Praha vystřídaly Trutnov na třetím místě

Praha - Přes sto bodů nastřílely svým soupeřům v 18. kole nejlepší dva týmy ligy basketbalistek. Obhájce titulu USK Praha vyhrál i devatenáctý zápas v soutěži, když ve Strakonicích zvítězil 115:67. Frisco Brno porazilo Pardubice 107:64, třiceti body přispěla k jasné výhře vicemistra Tereza Pecková, která zaostala jen o bod za svým střeleckým maximem v této sezoně. Na třetí místo se dostaly hráčky VŠ Praha po vítězství nad Valosunem Brno 84:66, neboť Trutnov podlehl doma páté Slovance 70:85.

Utkání VŠ Praha - Valosun Brno
zdroj: vspraha.cz

Basketbalistky Friska překvapivě s předposledním týmem tabulky prohrály o bod první čtvrtinu, ale v dalších třech desetiminutovkách Pardubice převálcovaly. Vedle Peckové se střelecky dařilo také Romaně Hejdové, která dala 25 bodů, včetně čtyř trojek.

USK měl utkání ve Strakonicích od začátku pevně v rukou. Tři čtvrtiny vyhrál vždy rozdílem 14 bodů, v druhé části přehrál domácí tým "jen" o šest bodů. Střelecky táhly pražský celek hlavně pivotky Ilona Burgrová (23 bodů) a DeLisha Miltonová-Jonesová (22). Pod košem měly vysokoškolačky jasnou převahu, když doskoky vyzněly v poměru 41:25 v jejich prospěch.

Nováček soutěže DSK Karlín podlehl i Karlovým Varům 57:79 a je dál bez vítězství. Hráčka pražského týmu Arnika Ranae Brownová však 24 doskoky vytvořila rekord sezony.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články