Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Basketbalistky VŠ Praha senzačně zvítězily v Brně

Brno - Basketbalistky Frisco Brno překvapivě prohrály v lize na domácí palubovce s VŠ Praha 74:77 a klesly v tabulce za své dnešní přemožitelky. Svěřenkyně trenéra Petra Tremla postoupily po senzačním vítězství na druhé místo za obhájce titulu USK Praha. Brňanky jsou třetí. Čtrnáctinásobné ligové šampionky v posledních letech prohrávaly v domácí soutěži zřídka a výhradně s USK. Velký rival ukončil v únoru 2007 jejich rekordní sérii 256 vítězství, která se táhla od začátku roku 1998. Také před touto šňůrou prohrál brněnský celek naposledy s USK.

Eva Vítečková v utkání s Brnem
zdroj: ČTK autor: Igor Šefr

Úřadující české vicemistryně přitom dnes v první polovině potvrzovaly roli favoritek a v poločase vedly nad VŠ o 14 bodů. Jenže ve třetí čtvrtině dal tým kouče Jana Bobrovského jen sedm bodů a prohrál ji 7:22. V dramatickém závěru rozhodly v posledních sekundách o výhře VŠ trojky Karolíny Elhotové a Viktorie Mirčevové.

Brňankám nepomohla ani nová posila Jasmine Thomasová, která se k týmu připojila v pondělí. Americká rozehrávačka dala při své premiéře 13 bodů. "V prvním poločase bylo všechno v pořádku. Naše hráčky žily v domnění, že se nemůže nic stát," řekl trenér Bobrovský. Jenže po změně stran se ani zkušený kouč nestačil divit, co se stalo s týmem, který ještě v sobotu prohrál s favorizovaným USK Praha až po prodloužení.

Bobrovský: Máme příliš mnoho sebevědomí

"Přestali jsme bránit, třetí čtvrtinu jsme prohráli o patnáct bodů. A i když v závěru hráčky chtěly zápas zvrátit, už se jim nedařilo. Prohrát doskoky s VŠ Praha o dvacet považuji z našeho pohledu za tragédii. Ale musím ocenit nesmírnou bojovnost našich soupeřek. Hrály stejně zarputile, jako my v sobotu proti USK," dodal brněnský trenér.

Po výrazné obměně kádru hledá jeho celek svou tvář. "Jsme tým, který se teprve rodí. Musíme ale v každém zápase bojovat. Už vystoupení na trénincích naznačovalo, že mají naše hráčky příliš mnoho sebevědomí. Ale taková porážka může být také poučná a včas se sebereme," tvrdí Bobrovský. USK vyhrál i pátý zápas v sezoně, kdy v pražském derby deklasoval nováčka DSK Basketball 100:32.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články