Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Basketbalistky v pozměněné sestavě vydřely postup na ME 3x3

České basketbalistky si v září zahrají na mistrovství Evropy 3x3 v Rumunsku. Postup si zajistily na kvalifikačním turnaji ve francouzském Poitiers, kde vyhrály rozhodující zápas s Polskem těsně 15:14.

Romana Stehlíková
zdroj: ČTK autor: David Taneček

Trenérka Michaela Uhrová měla oproti nedávnému mistrovství světa z poloviny jiný tým. Romanu Stehlíkovou a Kristýnu Minarovičovou tentokrát místo nemocné Romany Hejdové a zraněné Andrey Ovsíkové doplnily Kateřina Novotná a reprezentantka v pětkovém basketbalu Lenka Bartáková.

Nový tým se zpočátku hledal, prohrál s Běloruskem 11:13 a s Francií 9:15. Musel proto uspět ve zbylých dvou duelech. Turecko přehrál 21:9, o postup se utkal s Polskem a Češky vydřely potřebnou výhru.

"Na kvalifikaci jsme odjížděly s nově poskládaným týmem, takže jsme se první hrací den ještě sehrávaly. Mrzela nás hlavně porážka s Běloruskem, které jsme měly jednoznačně porazit, ale tým naštěstí ukázal sílu a vybojoval postup. Hodně pomohla Lenka Bartáková, která je výborná hráčka z pětkového basketu a rychle se přeučila na 3x3," ocenila Uhrová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články