Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Basketbalistky USK znovu porazily Hradec a sahají po titulu

Praha - Basketbalistky USK Praha i v oslabené sestavě bez tří zahraničních opor porazily Hradec Králové 73:51 a ve finálové sérii ŽBL vedou 2:0 na zápasy. Pražanky tak směřují za sedmým titulem v řadě, který mohou získat ve středu na domácí palubovce.

V sestavě USK chyběly Sonja Petrovičová, Candice Dupreeová i Marta Xargayová, které táhly tým na nedávném Final Four Evropské ligy. I bez nich si ale domácí favoritky dokázaly s Hradcem poradit.

Prvních osm bodů svého týmu dala Kia Vaughnová, ke které se postupně přidaly další hráčky a už do poločasu vedly obhájkyně titulu o 15 bodů. Dobrý zápas hrála i Lotyška Anete Šteinbergaová, s 15 body a 11 doskoky nejlepší hráčka utkání.

Je nám líto, video expirovalo.
Hradecká Hartigová překonala rekord v počtu zápasů v ŽBL

Krátce po pauze Pražanky odskočily už přes dvacet bodů. A 112. ligovou výhru v řadě si pak v klidu pohlídaly, i když odehrály velkou část druhé půle s vyloženě českou sestavou.

Hradci nepomohlo ani devět trojek, z nichž tři vstřelila Gabriela Andělová. Alespoň tak s USK prohrál nejmenším rozdílem v sezoně. Vyrovnaněji hrál v této sezoně s favorizovanými Pražankami v lize jen Nymburk, který v druhém semifinále podlehl o 16 bodů.

USK Praha - Hradec Králové 73:51 (15:10, 35:20, 59:36)

Nejvíce bodů: Šteinbergaová 15, Vaughnová 12, Burgrová 10, Mainclová a Kateřina Elhotová po 7 - Andělová 9, Minarovičová 8, Pazderová 7. Fauly: 13:20. Trestné hody: 22/19 - 4/2. Trojky: 4:9. Doskoky: 43:28. Stav série: 2:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články