Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Basketbalistky USK začaly výhrou, Brno se však trápilo

Praha - Basketbalová liga žen začala očekávanými výhrami favorizovaných celků USK Praha a IMOS Brno. Oba týmy však došly k vítězství rozdílně. Zatímco úřadující mistr USK deklasoval Pardubice na jejich palubovce 117:45, Brno v Hradci Králové vyhrálo 61:52 jen zásluhou vydařené první čtvrtiny.

Obhájkyně titulu vstoupily do nového ročníku suverénně a bez problémů si poradily s pardubickým týmem, přestože jim stále chyběly americké posily Brunsonová a Vaughnová. USK táhly zejména české reprezentantky v čele s Elhotovou, která zaznamenala 31 bodů a postarala se o nejlepší výkon 1. kola. Ze zahraničních posil se dařilo zejména De Forgeové, která si připsala 14 bodů, 7 doskoků a 5 asistencí.

Horáková si připsala 12 bodů

Brno za vítězstvím vykročilo už v první čtvrtině, kterou vyhrálo 20:9. Zbytek zápasu byl ale vyrovnaný a Hradec ho dokonce o dva body vyhrál. Brno si však náskok hlídalo a nenechalo ho klesnout pod osm bodů, přestože se do střelecké listiny zapsala jen pětice jeho hráček. Kapitánka národního týmu Hana Horáková při návratu do české ligy zaznamenala za Brno 12 bodů, 9 doskoků a 2 asistence.

Vyhrály také Valosun Brno, Karlovy Vary, Trutnov a VŠ Praha. Vysokoškolačky v derby s VŠE Praha zvítězily 83:56. Zápas se nesl ve znamení duelu dvou veteránek soutěže Reisingerové a na straně hostů Evy Horákové, která se vrátila po téměř dvouleté pauze. Horáková sice souboj s nejlepší střelkyní historie ligy vyhrála, když zaznamenala 21 bodů, ovšem kvůli menší podpoře spoluhráček to nestačilo.

Je nám líto, video expirovalo.
Basketbalistky USK si poradily s Pardubicemi
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články