Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Basketbalistky USK začaly Euroligu porážkou se Salamankou

Praha - Basketbalistky USK Praha vstoupily do nové sezony Evropské ligy porážkou 56:62 s předposledním šampionem soutěže Salamankou. Se španělskými vicemistryněmi dnes prohrály i sedmý vzájemný zápas.

Eva Vítečková
zdroj: ČT4

Domácí hráčky se od začátku potýkaly s přesností střelby, navíc jim život komplikoval vysunutý presink soupeřek, které bránily rozehrávačku Škerovičovou po celém hřišti. Výsledkem bylo velké množství ztrát. České mistryně tak musely zapnout na plný plyn v obraně, aby se Salamance vyrovnaly. Španělky se přestaly prosazovat z postupného útoku a těžily jen z rychlých protiútoků.

Na straně USK se navíc chytla americká pivotka Vaughnová, která byla jedinou dvoucifernou střelkyní týmu. Na druhé straně se prosazovala zejména Litevka Sulciuteová, ke které se v závěru přidaly i Američanky Powellová a Hodgesová. Salamanca sice měla stále mírně navrch, ale hráčky USK se držely v těsném kontaktu. Nic na tom nezměnil ani nevydařený úvod druhé půle, kdy tři a půl minuty nedaly koš.

Do závěrečné čtvrtiny vstupovaly Pražanky se ztrátou pěti bodů, jenže brzy ji dohnaly a vyrovnaly na 43:43. Salamanca se rozhodit nenechala, znovu odskočila na pět bodů a tentokrát si už náskok pohlídala. USK ještě měl šanci, když 40 vteřin před koncem ztrácel tři body a mohl rozehrávat. Ovšem rozhodčí zřejmě špatně situaci posoudil a dal míč hostům, kteří zakončili útok košem a definitivně rozhodli.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články