Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Basketbalistky USK vyzvou další soupeřky z Francie, tentokrát je čeká Villeneuve d'Ascq

Český basketbal prožívá francouzský pohárový týden, protože po mužských týmech Nymburka a Opavy narazí na francouzského soka i basketbalistky ZVVZ USK Praha. Ty zavítají na půdu Villeneuve d'Ascq, kde se představí ve středu od 20:00.

Pražanky už jednoho francouzského soupeře ve skupině porazily, a to Bourges doma 88:80. Minulý týden přehrály belgický Castors Braine 82:63 a s jedinou porážkou z pěti zápasů jsou na druhém místě skupiny.

Dobrý start do sezony se pokusí potvrdit i na předměstí Lille proti týmu, který úspěšně zvládl kvalifikaci. Villeneuve je ale tradiční účastník Evropské ligy. V minulé sezoně skončil na šestém místě ve skupině, když oba zápasy s USK prohrál. V Praze dokonce jasně 51:88. V této sezoně Francouzky zatím porazily jen oba poslední týmy tabulky Schio a Castors Braine těsně 51:49. Naposledy jasně prohrály v Orenburgu.

Je nám líto, video expirovalo.
Basketbalistky USK odcestovaly do Francie, čeká je Villeneuve d’Asque

Nejlepší hráčkou Villeneuve je křídlo Magali Mendyová, která je nejlepší v bodech (průměr 11,1 na utkání) i v doskocích (6,4). Hru tvoří Virginie Bremontová, pod košem jsou nejvíce vidět Christelle Diallová a Američanka se slovinským pasem Shante Evansová.

České mistryně budou opět spoléhat na Američanku Alyssu Thomasovou, jež je s průměrem 18,6 bodu druhou nejlepší střelkyní a také druhou nejužitečnější hráčkou celé soutěže. Svěřenkyně trenérky Natálie Hejkové se rovněž pokusí i proti tvrdé francouzské obraně potvrdit, že jsou s průměrem 76,2 bodu na utkání třetím nejofenzivnějším týmem Euroligy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články