Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Basketbalistky USK vypadly v osmifinále Evropské ligy

Praha - Basketbalistky ZVVZ USK Praha vypadly v osmifinále Evropské ligy po dvou zápasech. V dnešní odvetě doma podlehly Valencii 74:85 a po úterní prohře 70:81 byly vyřazeny. Na čtvrtfinále se naopak může těšit bývalá hráčka USK a česká reprezentantka ve službách Valencie Jana Veselá. České mistryně tak ani na třetí pokus nepřekročily první kolo play-off. V letech 2007 a 2009 skončily na štítu favorizovaného Spartaku Moskva, pozdějšího vítěze nejprestižnější evropské klubové soutěže.

Pražanky stejně jako v úterý nezachytily nástup soupeře, vedení Valencie 10:2 ze čtvrté minuty je nahlodalo. Vedoucí tým španělské ligy využíval pod košem síly DeSouzové a Miltonové, opřít se mohl také o rychlou hru v poli, v níž vynikaly Valdemorová, Palauová a Montaňanová. Valencie si držela převahu i díky tomu, že ovládla doskok na obou stranách. Zatímco Pražanky, které vypadaly po skvělém úvodu Valencie zlomeně, se nadřely na každý koš, Valencie rychlými kombinacemi a po bleskových kontrech sázela jednoduché body.

Valencie si kontrolovala náskok, který se ve zbytku utkání pohyboval kolem desetibodové hranice. USK doplácel na nekoncentrovanost a hrubky v obraně, díky kterým Španělky pokaždé odpověděly na zásah USK. Domácím hráčkám nebylo nic platné, že ve druhém poločase už hrály vyrovnanou partii. Pomohl k tomu i nástup Bednářové z lavičky a bodový příspěvek nové posily Houstonové, která ve druhé půli nastřílela osm bodů. Valencie však nedopustila, aby její náskok byl menší než osmibodový a s přehledem dokráčela mezi nejlepších osm týmů soutěže.

ZVVZ USK Praha - Ros Casares Valencie 74:85 (12:24, 28:41, 51:64)

Nejvíce bodů: Elhotová 13, Whalenová 12, LeDréanová a Kublinová 11 - Miltonová 18, Palauová 14, Valdemorová 12, Snellová 11, De Souzaová 10. Rozhodčí: Mäntylä (Fin.), Kunošič (Bosna), Calik (Pol.). Trestné hody: 13/10 - 23/16. Fauly: 18:16. Pět chyb: 40. Whalenová (USK). Trojky: 8:5. Diváci: 400. Konečný stav série: 0:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články