Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Basketbalistky USK v úvodním finále přehrály Brno 99:80

Praha - Basketbalistky ZVVZ USK Praha zvítězily v úvodním finále play-off české ligy nad Friskem Imos Brno 99:80 a ujaly se vedení v sérii hrané na tři výhry. Pražanky tak vyhrály i šestý vzájemný duel této sezony a v lize protáhly svou sérii neporazitelnosti už na 47 zápasů. Druhý finálový duel se hraje v sobotu v Brně.

ZVVZ USK Praha - Frisco Sika Brno
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Mistryně z USK vstoupily do utkání ve velkém stylu a rychle vedly 9:0. Brno se však nenechalo zastrašit a hru vyrovnalo, i když USK byl stále o pár bodů napřed. A to především zásluhou svých amerických hvězd Lindsey Whalenové a DeLishy Miltonové-Jonesové, které si s obranou Brna chvílemi dělaly, co chtěly. Jen za poločas obě dohromady nasbíraly 34 bodů, tedy jen o pět bodů méně než celá brněnská sestava.

"Delisha měla velmi dobrý den a Lin zahrála také velmi dobře. Musím ale pochválit i Kateřinu Elhotovou, která zahrála velmi dobře v útoku i v obraně, a dařilo se i Míše Zrůstové," chválil po utkání trenér USK Lubor Blažek. "Jsem rád, že jsme konečně začali utkání se solidním nasazením. V úvodu už to vítězství začalo. My jsme se prosazovali lépe pod košem, to bylo klíčové," dodal.

Také Frisco se v ofenzivě opíralo o zahraniční posily Abdiovou a Thomasovou, ale převaha USK pod košem byla znatelná, a tak domácí hráčky v poločase vedly o deset bodů. Definitivně rozhodla třetí čtvrtina, ve které domácí hráčky předváděly pohledné akce a samostatné nájezdy, po kterých zakončovaly z lehkých pozic pod košem. Naopak Brno na chvíli vypadlo z rytmu, nedařilo se mu v obraně ani v útoku a náskok Pražanek tak narostl až na 21 bodů.

Poslední čtvrtina se dohrávala už z povinnosti. Domácí trenér Lubor Blažek nechal odpočívat obě Američanky, Brno ale už nedokázalo duel zdramatizovat. Musí tak zabrat v sobotu na vlastní palubovce, pokud nechce jet v úterý znovu do Prahy s vědomím, že série může skončit v nejkratší možné době.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání USK Praha - Brno

USK Praha - Frisco Brno 99:80 (28:18, 49:39, 77:56)

Nejvíce bodů: Miltonová-Jonesová 32, Whalenová 22, F. Eldebrinková 14, Elhotová 12 - Abdiová 26, Thomasová a Pecková po 15.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články