Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olga Fikotová

Basketbalistky USK v přípravě jasně prohrály s USA

Praha - Basketbalistky ZVVZ USK Praha v přípravném utkání prohrály s americkou reprezentací 53:85. Úřadující mistryně světa a olympijské vítězky tak zakončily evropské turné se stoprocentní bilancí. Postupně porazily Gironu, italskou reprezentaci, Neapol a nyní i české mistryně. Pro USK šlo o poslední test před středečním vstupem do nové euroligové sezony, obhájkyně titulu přivítají Kayserispor.

Pražanky k utkání nastoupily tři dny po triumfu v evropském Superpoháru, kde předvedly vynikající výkon. Zároveň ale nechaly na hřišti hodně sil, které jim dnes chyběly. V obraně se navíc nedařilo zastavit jednu z hvězd soupeře Candice Parkerovou, která jen za první poločas dala 18 bodů.

Američanky, které jsou navíc rozehrané po celé sezoně WNBA, zatímco české mistryně do sezony teprve vstupují, se tak ve druhé čtvrtině dostaly do vedení až o 19 bodů. Ale euroligové šampionky skvělým závěrem poločasu snížily na 10 bodů.

Ve třetí čtvrtině však Američanky zlepšily obranu, dovolily Pražankám pouhých osm bodů a rozhodly o své výhře. Český tým, který v průběhu utkání přišel i o lehce zraněnou posilu Artu Xargayovou, už neměl síly na odpor. Trenérka Natália Hejková tak využila zbytek zápasu hlavně k tomu, aby cenné zkušenosti proti nejlepším hráčkám světa nasbíraly i mladé hráčky.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání USK - USA
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články