Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Basketbalistky USK v předehrávce Žabiny nešetřily, vyhrály o 56 bodů

Vysokou výhrou basketbalistek ZVVZ USK Prha skončila předehrávka 14. kola ŽBL. Favorizované hráčky porazily v Praze Žabiny Brno jasně 105:49 a vyhrály i desáté utkání v sezoně. Nejlepší hráčkou utkání byla s 23 body a 12 doskoky Alyssa Thomasová.

Zápas se hrál po dvoutýdenní reprezentační pauze. Čtrnácté kolo se bude hrát až v lednu, ale Pražanky si ho předehrávaly kvůli vytížení v Evropské lize.  

Už po první čtvrtině ztrácely Brňanky 15 bodů a jejich manko rychle narůstalo i kvůli častým ztrátám a problémům pod košem. Celkem Žabiny ztratily 31 míčů, což bylo téměř jednou tolik, co je sezonní průměr týmu.  

"Zaslouženě vyhrál soupeř. Byli jsme všude pozdě v přechodových fázích i na obranném doskoku. Darovali jsme téměř každý druhý útok soupeři a nebyli jsme ani schopni proměňovat zpod koše. Potom je skóre takové, jaké je," řekl brněnský kouč Viktor Pruša.

USK Praha - Žabiny Brno 105:49 (22:7, 51:24, 80:39) Nejvíce bodů: Thomasová 23, Hanušová 17, Karolína Elhotová 16, Kateřina Elhotová, Vyoralová a Březinová po 10 - Matuzonytéová 10, Křivánková a Webbová po 9.


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články