Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Basketbalistky USK v Eurolize podruhé prohrály, tentokrát nestačily na Orenburg

Orenburg (Rusko) – Druhou porážku ze tří zápasů si v Eurolize připsaly basketbalistky USK Praha. Obhájkyně titulu v útoku prohrály na hřišti spolufavorita skupiny B Orenburgu 54:58. České mistryně vedle zbytečných ztrát a neproměněných dobrých pozic měly úspěšnost střelby jen 32 procent. Ze tří zápasů mají jediné vítězství.

Ilona Burgrová z USK Praha
zdroj: ČTK autor: Adámek Ladislav

Podle trenérky Natálie Hejkové rozhodly o výsledku maličkosti. "My jsme ve druhém poločase udělaly více chyb než soupeř, ale nejdůležitější bylo to, že jsme přestaly hrát týmovou hru v útoku. Pokoušely jsme se to strhnout samy, ale to na vítězství nestačilo," uvedla Hejková. 

Od začátku se hrálo nervózní utkání plné nevynucených chyb a nevyužitých dobrých pozic pro střelbu. Skóre narůstalo velmi pomalu a oba celky se trápily. Mírně navrch měly české mistryně, za které dala v úvodu osm bodů Kia Vaughnová.

I té se však postupně přestalo dařit a na přelomu první a druhé čtvrtiny nedal USK pět minut ani bod. Orenburg toho dokázal využít jen ke srovnání na 16:16, než trápení utnula pěti body Kateřina Elhotová.

Pražanky sice byly herně lepší, ale jejich střelba se stále zhoršovala a nedařilo se jim proměnit ani pokusy z pod koše. A tak místo toho, aby měly dvouciferný náskok, dostal se v úvodu poslední čtvrtiny Orenburg do šestibodového vedení. Pak zavelela Ilona Burgrová s Danielle Robinsonovou, která minutu a půl před koncem srovnala na 49:49.

Jenže přišla další zbytečná ztráta a 40 vteřin před koncem Dewanna Bonnerová zařídila trojkou domácím pětibodové vedení, které už hráčky USK nesmazaly, i když jim rychlou trojkou dala naději Alena Hanušová. Orenburg už si výhru pohlídal z trestných hodů. "V závěru utkání jsme vyprodukovaly mnoho chyb, které nás stály vítězství," dodala Hejková. 

3. kolo Evropské ligy basketbalistek:

Skupina B: Orenburg - ZVVZ USK Praha 58:54 (12:16, 25:27, 35:34)

Nejvíce bodů: Bonnerová 16, McBrideová a Robinsonová po 10 - Palauová a Vaughnová po 11, Burgrová 10, Kateřina Elhotová 9. Fauly: 15:15. Trestné hody: 16/10 - 17/11. Trojky: 2:3. Doskoky: 43:40.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články