Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Basketbalistky USK si příjemně zastřílely, KP Brno Brňanky porazily o 44 bodů

Brno - Úspěšná série KP Brno skončila, a to velmi krutou porážkou. Basketbalistky USK Praha deklasovaly v dohrávce 14. kola ligy domácí Brňanky 104:60 a přeťaly soupeřovu šestizápasovou vítěznou šňůru. Pro české mistryně to byl zároveň předposlední test před play-off Evropské ligy. Před úterním čtvrtfinálovým duelem na palubovce Orenburgu nastoupí USK ještě v pátek k pražskému derby proti Slavii v rámci závěrečného kola základní časti ŽBL.

Poražené finalistky Českého poháru z Králova Pole vyhořely proti favoritovi zejména ve třetí čtvrtině, ve které se zmohly jen na čtyři body proti 28 inkasovaným. V týmu ligového suveréna daly po 19 bodech Alena Hanušová a Sonja Petrovičová.

Před posledním zápasem má KP Brno na třetím místě tabulky stejně bodů jako čtvrtý Nymburk a pátá Slavia a o bod méně než druhý Hradec Králové. Teprve páteční a sobotní ligové zápasy tak rozhodnou o konečném pořadí a dvojicích pro play-off, o poslední postupové místo se utkají na dálku Karlovy Vary (v Nymburce) a Ostrava (v Brně s KP).

KP Brno - USK Praha 60:104 (15:24, 37:50, 41:78)

Nejvíce bodů: Satoranská 14, Maddenová 8, Pecková a Solopovová po 7 - Petrovičová a Hanušová po 19, Steinbergaová 14, Dupreeová 12.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články