Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Basketbalistky USK si před play-off náladu nezvedly, ve Schiu prohrály

Schio (Itálie) - Basketbalistky USK Praha zakončily základní skupinu v Evropské lize porážkou 63:71 na hřišti Schia a vstříc play-off si chuť nespravily. Ani třetí prohra v soutěži v řadě nic nezměnila na tom, že české mistryně postoupily ze třetího místa ve skupině do čtvrtfinále, ve kterém se utkají s ruským Orenburgem. Schio si výhrou zajistilo postup ze čtvrtého místa na úkor Montpellieru, který prohrál v Krakově 61:77.

Je nám líto, video expirovalo.
USK podlehl Schiu

Výsledek utkání neměl vliv na postavení USK v tabulce, zápas tak nabídl trenérce USK Natálii Hejkové možnost vyzkoušet si věci, na které v sezoně není tolik prostoru, a také dát větší příležitost hráčkám, které se na hřiště často nedostávají. Hlavní ale bylo pozitivně se naladit na play-off.

V první půli se to dařilo a Pražanky měly navrch. Jenže ve třetí čtvrtině se USK příliš nevedlo v útoku a soupeř se dostal do těsného vedení. Ještě dvě minuty před koncem byl rozdíl ve skóre pouhé dva body, ale pak dala dva koše Laura Macchiová a USK už neměl odpověď.

Nejlepší střelkyní byla s 20 body domácí Endene Miyemová. USK táhly dvě největší hvězdy. Sonja Petrovičová nasbírala 17 bodů a 12 doskoků, nová posila české reprezentace Kia Vaughnová přidala 18 bodů a devět doskočených míčů. Pražanky celkově vládly pod košem, kde posbíraly o 25 balonů více, jenže doplatily na obrovské množství ztrát (28). Také proměnily jen jedinou ze čtrnácti střel za tři body.

Schio - ZVVZ USK Praha 71:63 (12:18, 27:33, 45:43)

Nejvíce bodů: Miyemová 20, Andersonová a Macchiová po 14, Zandalasiniová 11 - Vaughnová 18, Petrovičová 17, Xargayová 10. Fauly: 14:20. Trestné hody: 18/16 - 9/6. Trojky: 5:1. Doskoky: 23:48.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články