Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Basketbalistky USK se představí v Gironě, ve hře je stále druhé místo

Girona - Basketbalistky USK Praha čeká předposlední utkání v základní skupině Evropské ligy na hřišti Girony. V minulém kole si české mistryně s předstihem zajistily postup do čtvrtfinále a minimálně třetí příčku ve skupině, ve Španělsku tak budou hrát především o udržení vítězné pohody, ale také o šanci na druhé místo. K tomu však potřebují také zaváhání Orenburgu. 

Obhájkyně euroligového titulu sice na podzim několikrát zaváhaly, v novém roce už ale potvrzují svou sílu. A tak by neměly mít problém ani s nováčkem soutěže. Otázkou je, zda nastoupí nejlepší střelkyně týmu Sonja Petrovičová, která si v minulém utkání poranila rameno.

Naopak zápas na španělské půdě by si neměly nechat ujít španělské reprezentantky Laia Palauová a Marta Xargayová, které rovněž měly zdravotní potíže. Především pro Xargayovou půjde o srdeční záležitost, jelikož se v Gironě narodila a čtyři roky za ni hrála. "Bude to speciální zápas, ale já jsem motivovaná, ať hrajeme proti komukoli," řekla Xargayová.

Je nám líto, video expirovalo.
Basketbalistka Xargayová se s USK vrací do rodné Girony

Girona už nemá šanci na postup, avšak v domácím prostředí je nebezpečná. Uhrála zde všechny tři výhry, když porazila Castors Braine, Wislu Krakov i Kayserispor. Navíc potrápila i oba lídry skupiny: Orenburg vyhrál ve Španělsku jen o tři body, Jekatěrinburg o pět.

Výkon Girony stojí především na třech hráčkách. O rozehrávku se stará zkušená Noemi Jordanaová, pod košem je nepříjemná řecká reprezentantka Artemis Spanuová a nejlepší střelkyní týmu je americká křídelnice Krisi Givensová, která dává v průměru 21 bodů na utkání.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články