Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
WA Race Walking Tour Gold - Poděbrady

Basketbalistky USK se pokusí zopakovat výhru nad Valencií

Praha - Basketbalisty ZVVZ USK Praha dnes mohou udělat rozhodující krok k postupu ze základní skupiny Evropské ligy. Pokud doma zopakují senzační výhru nad Valencií, o postup by už přijít neměly. V Krakově se proti místní Wisle představí hráčky Friska Brno, které už ztratily šanci na účast v další fázi. Zápas v Krakově začíná dnes v 18:30. USK přivítá Valencii od 20:00 v přímém přenosu ČT4 a webu sportživě.cz.

Na USK čeká obtížný úkol. Španělský celek patří k nejsilnějším v Evropě, navíc s Pražankami si zaváhání vybral doma, kde nečekaně prohrál 59:67. "Podruhé nás už nepodcení. Navíc vyměnili trenéra a každá hráčka se bude chtít před novým koučem Robertem Iniguezem předvést," míní asistent trenéra USK Ivan Beneš.

Výhra nad Valencií by zvýšila šance USK na obsazení minimálně čtvrté příčky znamenající přímý postup, ale také by znamenala, že i v případě pádu na páté místo postoupí. Dál jdou dva ze tří celků na pátých místech, když se počítá bilance proti nejlepším čtyřem týmům ve skupině.

Důležité bude vyrovnat se s hrou podkošových hráček Valencie. Belgická hvězda Ann Wautersová a Španělka Sancho Lyttleová společně mají průměr 33 bodů a 15 doskoků na zápas. V týmu je i bývalá nejlepší hráčka WNBA Lauren Jacksonová, které se však zatím ve Valencii tolik nedaří. Oproti prvnímu duelu bude mít USK již k dispozici rozehrávačku Lindsay Whalenovou, jež se k týmu připojila po pauze, kterou si dala po triumfu ve WNBA. "Věřím, že Lin je stoprocentně připravena, i když samozřejmě půjde o její první euroligový test. V ligových zápasech proti Trutnovu a Strakonicím vypadala dobře, teď ještě musí naskočit do Evropské ligy a stát se lídrem týmu na pozici rozehrávače," dodal Beneš.

Lindsay Whalenová v dresu USK
zdroj: ČTK

V dresu USK se bude chtít vytáhnout Anna Montaňanová, která v minulosti patřila mezi opory Valencie. Za tu hraje bývalá členka USK Jana Veselá, která se postaví proti spoluhráčkám z české reprezentace a jejímu trenérovi Luboru Blažkovi. Navíc s některými soupeřkami se zná ze společného působení v Brně.

Výhra v Krakově by byl malý zázrak, myslí si Bobrovský

Basketbalistky Friska Brno ztratily po devíti porážkách naději na postup. Jediné vítězství si české vicemistryně připsaly v domácím prostředí právě proti Wisle Krakov, která je v čele skupiny C. Polský tým klopýtl ještě jednou doma s Madridem. Brňanky se už rozloučily z ekonomických důvodů s americkou pivotkou Ashley Robinsonovou. Zatím se ale nepodařilo stáhnout z hostování ve Valosunu Brno Pavlu Švrdlíkovou a kouč Jan Bobrovský ještě nebude mít k dispozici Romanu Stehlíkovou. Ta si na tréninku zlomila nos a má připravenou speciální ochrannou masku.

Vyhlídky na zopakování listopadového úspěchu nevidí jako reálné. "Byl by to malý zázrak. Jednak má Wisla velmi silný tým, který většinou hraje pouze se šesti. Všechny patří ke špičkovým hráčkám. My jsme proti Krakovu odvedli nejlepší výkon a pokusíme se jej zopakovat," uvedl Bobrovský.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články