Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Basketbalistky USK s námahou porazily Hradec a uhájily vedení

Praha - Basketbalistky USK Praha dnes s vypětím všech sil uhájily vedení v ŽBL. Ve šlágru 11. kola nejvyšší domácí soutěže s překvapením sezony Hradcem Králové prohrávaly ještě sedm minut před koncem o 11 bodů, ale nakonec zvítězily 86:81 a od svého soupeře se bodově odpoutaly. Před Východočešky se na druhé místo posunul díky lepšímu skóre brněnský IMOS po vysoké výhře v derby nad Valosunem 100:53.

Hradeckým Lvicím skončila série deseti vítězství, kterou držely od úvodní porážky s IMOSem. Na Folimance mohly dlouho pomýšlet na to, že poprvé od návratu do nejvyšší soutěže v roce 2000 tým USK porazí a povedou ligu. Od druhé čtvrtiny byly neustále v těsném vedení, ještě v úvodu poslední části vedly dokonce 72:61.

V poslední pětiminutovce ale nakonec zvýšený důraz domácích svěřenkyň nové trenérky Natálie Hejkové přece jen znamenal výhru euroligového favorita. Posledních patnáct bodů USK daly zahraniční opory Škerovičová s Brunsonovou a obě se v závěru postaraly o definitivní obrat ze stavu 79:81. Škerovičová s Brunsonovou vstřelily po 13 bodech, o čtyři více přidala Vaughnová stejně jako v hradeckém dresu Mišurová, které zase skvěle sekundovaly Stará s Hartigovou, autorky 16 bodů.

Čtvrté místo v tabulce patří nadále Trutnovu, ale po porážce 84:91 na palubovce VŠE Praha už vede před svým přemožitelem jen díky lepšímu skóre.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články