Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Basketbalistky USK prohrály v Madridu a jsou druhé

Madrid - Basketbalistky USK propásly možnost zdramatizovat boj o prvenství ve skupině C Evropské ligy basketbalistek a v Madridu podlehly vedoucímu Rivasu 56:94. Zápas Pražanky prohrály už v úvodu, kdy nechaly domácí výrazně odskočit, i přes prohru ale zůstaly v tabulce druhé. Už samotný úvod vyvolával vzpomínky na první vzájemný zápas. Pražankám se totiž nevedlo doslova nic a jako kdyby existoval jen jediný scénář pro akce. Koš domácích zpravidla následoval nepovedený pokus Pražanek, obranný doskok a vzápětí další body pro domácí. Už za prvních pět minut vedly hráčky Rivasu o dvanáct bodů.

Zatímco v prvním zápase se Pražanky po mizerné první čtvrtině zvedly a dokázaly náskok španělského týmu smazat, tentokrát se poměr sil nezměnil po celý zápas. Rivas měl mnohem lepší procento střelby a v první části i dvakrát tolik doskoků; v útočných vedly dokonce pětinásobně. Pražankám se podařilo alespoň trochu držet krok až v závěru, kdy se sestavy obou týmů hodně protočily. 

I přes vysokou prohru zůstává tým USK druhý, o bod před Bourges a Košicemi. Postup si budou moci Pražanky zajistit už příští týden v polském Gorzowě, na nějž mají tři kola před koncem dvoubodový náskok.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články