Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Basketbalistky USK prohrály s Košicemi a postup si nezajistily

Praha - Basketbalistky USK Praha podlehly v utkání Evropské ligy Košicím 75:89. O postup do play-off tak budou muset bojovat až v posledním utkání skupiny v Šoproni příští středu. Naopak Košice, které zlomily české mistryně obratem ve druhé čtvrtině, se už v předstihu po přímém souboji o druhé místo ve skupině mohou těšit na vyřazovací část soutěže. Košice domácí celek přehrály lepší střelbou i doskokem, byť měly výškovou nevýhodu. Slovenský celek si mohl dovolit i luxus v podobě dvaceti ztrát.

Vysokoškolačky se marně těšily na to, že před vlastními fanoušky oslaví postup mezi elitní šestnáctku. Na Košice jejich hra platila jen v první čtvrtině, kdy USK využíval výškovou převahu pod košem soupeře a hlavně chorvatská pivotka Kiretaová svými deseti body podpořila úvodní nápor.

Pak se ale hra domácích postupně rozsypala. Pražanky se trápily především s nízkou úspěšností střelby, což ostře kontrastovalo s chytrou a rychlou útočnou hrou Košic. Hostující hráčky si vytvářely hodně jednoduchých střeleckých pozic a postupně se chytily i Američanky Dupreeová s McCoughtryovou, elitní střelkyně soutěže, kterým se třemi trojkami sekundovala i Musovičová.

Lubor Blažek, trenér USK:

"Vůbec se nám nedařilo. Měli jsme špatnou střelbu, špatný obranný doskok, v obraně jsme dělali chyby i při krytí Dupreeová s McCoughtryovou. Když jsme v poslední čtvrtině prohrávali už jen o tři body, tak jsem věřil, že to zvládneme. Ale následné tři triviální ztráty, které soupeře posadily na koně, nás definitivně srazily."

Košice předvedly klíčový nástup za nepříznivého stavu 26:27, kdy se jim povedla sedmnáctibodová šňůra. Otřesené Pražanky, které chtěly soupeřkám oplatit prohru o tři body z prvního utkání, kupily chyby i při bránění. Na začátku druhé půle dokonce ztrácely už sedmnáct bodů (37:54).

USK se ještě vzepřel, osm bodů za sebou a úspěšné trojkové pokusy Maltsiové, Elhotové a Kublinové, které se jinak trápily, daly týmu naději. Ta vzrostla poté, co Pražanky ukrojily z manka i ve čtvrté čtvrtině a dvakrát se dokonce přiblížily na dohled tří bodů. Za stavu 71:74 však přišly pro USK tři osudné ztráty míče, což slovenské mistryně nemilosrdně potrestaly. Hvězdné duo Dupreeová a McCoughtryová se postaralo o posledních 15 bodů Košic a odmítlo možné závěrečné drama.

ZVVZ USK Praha - Good Angels Košice 75:89 (23:21, 37:51, 55:65)

Nejvíce bodů: Kiretaová 21, Whalenová 15, Maltsiová 12, Kublinová a Elhotová po 11 - McCoughtryová 28, Dupreeová 23, Musovičová 12. Trestné hody: 18/14 - 19/14. Fauly: 16:20. Trojky: 7:5.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články