Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Basketbalistky USK prohrály doma s Galatasarayem 70:78

Praha - Basketbalistky USK Praha ani ve druhém kole Evropské ligy nepoznaly radost z vítězství. Po prohře v Bourges doma nestačily ani na Galatasaray Istanbul, kterému po vyrovnaném boji podlehly 70:78. A to i přesto, že většinu zápasu vedly a ještě v poslední části měly sedmibodový náskok. Nejlepší střelkyní USK byla s 19 body DeLisha Miltonová-Jonesová.

Utkání USK Praha - Galatarasay
zdroj: ČTK autor: Stanislav Peška

Oproti úvodnímu zápasu v Bourges předvedly vysokoškolačky skvělý vstup do zápasu, v úvodních čtyřech minutách nedovolily soupeři skórovat a ujaly se vedení 11:0. Galatasaray, který se přes léto výrazně posílil, se ale vzchopil a vždy dokázal únik USK zastavit a udržet se ve hře. Starala se o to zejména americká pivotka Tina Charlesová, která zaznamenala téměř polovinu bodů Galatasaraye v první půli.

USK se už nepodařilo odskočit soupeři více než na devět bodů a Turkyně postupně skóre vyrovnaly. Ve druhé půli se z utkání stalo velké drama a oba celky se přetahovaly o každý bod. Ve 29. minutě pak šel Galatasaray poprvé do vedení a i úvod poslední části patřil tureckému celku. Mohutně podporován početnou enklávou fanoušků se ujal až šestibodového vedení, a to hlavně zásluhou španělské hvězdy Alby Torrensové.

S USK to nevypadalo dobře, ale ve správný moment zabraly české reprezentantky. Dva důležité koše dala Ilona Burgrová, z protiútoků se pak prosadily Eva Vítečková s Kateřinou Elhotovou a výsledkem byla šňůra 12:1 a sedmibodové vedení. Jenže v ten moment se začala prosazovat do té doby málo viditelná americká hvězda Diana Taurasiová a společně s Torrensovou ovládly koncovku. Hráčky USK znervózněly, dělaly chyby a náporu tureckého celku už neodolaly.

Lubor Blažek: "Tahle porážka mě štve, protože jsme měli na vítězství. V obraně jsme byli na soupeře dobře připraveni, ale prohráli jsme si to v útoku. V poslední čtvrtině jsme opustili naši hru na pivotky, které se prosazovaly a dělaly soupeři problémy, a místo toho jsme stříleli z nepřipravených pozic."

V příštím kole zavítá USK na palubovku litevského Kaunasu s vědomím, že musí vyhrát, aby si v těžké skupině udržel naději na postup. "Dvě porážky na úvod jsou v takové skupině velká komplikace. Nemůžeme čekat, že vyhrajeme na palubovce Jekatěrinburgu, takže si musíme domácí prohru vzít zpátky v Kaunasu," uvedl trenér USK Lubor Blažek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články