Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Basketbalistky USK přijely na start Euroligy do Györu jako favoritky

Györ (Maďarsko) – Nevyzpytatelný maďarský klub Györ je prvním soupeřem basketbalistek ZVVZ USK Praha v Evropské lize. Český mistr a čtvrtý tým minulého ročníku půjde do zápasu na palubovce soupeře jako papírový favorit.

Je nám líto, video expirovalo.
Basketbalistky USK zahajují Euroligu v Györu

České basketbalové mistryně vyrazily do Maďarska autobusem v nejsilnějším složení. Dva dosavadní vzájemné zápasy skončily v sezoně 2011/12 vítězstvím pražského celku.

Poslední dvojnásobně úspěšné setkání si z týmu USK pamatuje jen Ilona Burgrová. "Ačkoli se podle statistik z posledních let zdá, že Györ by neměl být silným soupeřem, je to první utkání, bude to nervózní. Očekávám velký boj," prohlásila Burgrová.

Maďarský vicemistr Györ se vrací do Euroligy po dvouleté přestávce. Hrál nižší Eurocup a loni v něm vypadl už v základní skupině bez jediného vítězství. O uplynulém víkendu ale v domácí soutěži v repríze finále porazil mistrovskou Šoproň 88:79.

"Jsme favoritky, ale za poslední sezony se nám první zápasy nedařily. Třikrát jsme první zápas prohrály," připomněla trenérka Natália Hejková.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články