Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Basketbalistky USK Praha vyhrály v Brně až v dramatické koncovce

Brno - Basketbalistky USK Praha zvítězily v dohrávce šestého kola nadstavbové části první ligy v hale druhého IMOS Brno 72:68 a v konečné tabulce získaly o pět bodů více než jejich soupeřky. V zápase častých zvratů rozhodl o výsledku až dramatický závěr, hlavními oporami vítězek byly přesně střílející Vaughnová a Brunsonová.

Úvod zápasu vyšel lépe hráčkám USK, které rychle získaly vedení 21:8. Do poločasu ale Brňanky stav otočily a vypracovaly si čtyřbodový náskok. "Doplatili jsme na vlažný začátek. O naší prohře rozhodla třetí čtvrtina, v níž jsme ztratili zbytečně několik míčů a přestala se nám dařit koncovka. Ze čtyřbodového náskoku jsme prohrávali o deset bodů," posteskl si trenér Brňanek Jan Bobrovský.

Necelé tři minuty před koncem se podařilo Brňankám vyrovnat na 66:66. "V koncovce zřejmě rozhodly větší zkušenosti. Bohužel po získání náskoku v úvodu zápasu jsme začaly hrát hodně individualisticky. Brňanky potvrdily, že jsou v domácím prostředí nepříjemným týmem," poznamenala trenérka USK Praha Natália Hejková.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání basketbalistek: IMOS Brno - USK Praha

O čtvrtfinálových dvojicích bylo jasno už dříve. Vytvoří je USK Praha se Slovankou, IMOS Brno s VŠE Praha, Valosun Brno s Hradcem Králové a VŠ Praha s Trutnovem.

Basketbalová liga žen - 6. kolo nadstavby, skupina A1: 

IMOS Brno - USK Praha 68:72 (18:23, 37:33, 48:54) Nejvíce bodů: Jurčenková 15, Ohldeová 13, Horáková 10 - Vaughnová 25, Brunsonová 20, Elhotová 13.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články