Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Basketbalistky USK Praha na úvod vysoko podlehly Fenerbahce Istanbul

Basketbalistky USK Praha v domácí hale Královka začaly boj o březnové čtvrtfinále Euroligy špatně. V úvodním utkání odvetné části skupiny B podlehly Fenerbahce Istanbul 70:99. V dalších dnech Pražanky narazí na Lyon a Gdyni, vzájemný souboj obou soupeřů vyhrály Francouzky 79:76. O udržení naděje na postup do březnového čtvrtfinále bude hrát tým trenérky Natálie Hejkové ve čtvrtek od 19:00 proti Lyonu, který má stejně jako Fenerbahce o bod víc než Pražanky.

USK Praha - Fenerbahce Istanbul
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

V celku vítěze tři hráčky předvedly dvacetibodový střelecký výkon  Kayla McBrideová (26), Alina Jagupová (23) a Cecilia Zandalasiniová (20). Z domácího týmu se nejvíce dařilo Kateřině Elhotové s 19 body.

"Z naší strany to byl velice nepodařený zápas. Hrály jsme po té předchozí bublině první nějaký důležitý zápas. Po Istanbulu postihl náš tým covid, tři týdny jsme nemohly trénovat. Když jsme se daly dohromady, tak jsme hrály jen velice lehké zápasy v české lize, což jako příprava na Euroligu nestačí," řekla Hejková.

Pražanky se musely obejít bez americké opory Alyssy Thomasové a držely s tureckým celkem krok jen do osmé minuty, kdy byl stav ještě 13:18. Pak ale Fenerbahce uhrálo osmibodovou šňůru a naděje domácího výběru se postupně začaly rozplývat.

Je nám líto, video expirovalo.
Basketbalistky USK na Fenerbahce nestačily

"Zranění Thomasové tým postihlo hodně, protože do hry přináší rychlost, energii a sebevědomí. Začaly jsme hodně vlažně, ale na druhou stranu je třeba říct, že jsem v životě neviděla, a to už pár roků trénuju, aby tým za první poločas nastřílel jedenáct trojek s procentem 78. Kromě toho, že jsme hrály špatně, tak jsme měly i smůlu," uvedla Hejková. USK proměnil jen tři tříbodové střely.

Problémy jim dělaly hlavně McBrideová s Jagupovovou a do poločasové přestávky šly suverénky české basketbalové scény s mankem 27:59. Na začátku třetí čtvrtiny prohrávaly i nejvyšším rozdílem v utkání o 33 bodů. Slabou náplastí mohlo být pro USK, že třetí i čtvrtou čtvrtinu těsně vyhrál a také se těsně ubránil stovce inkasovaných bodů.

"Asi jsme do začátku zápasu nenastoupily nejvíc koncentrovaně, jak jsme mohly. Celý zápas nás provázelo to, že ony střílely trojky velice úspěšně i v momentech, kdy šly rychlý protiútok, hráčka dostala míč do kouta a vystřelila," prohlásila Kateřina Elhotová.

"Jak jsme měly dlouhý úsek bez euroligového zápasu, tak pro mě osobně bylo obtížné si na tempo zápasu zvyknout. Můžu vyzdvihnout jen vstup do druhého poločasu, ale už jsme mohly jen trochu stahovat skóre," dodala Elhotová.

Evropská liga basketbalistek - 4. kolo:

Skupina B (Praha):

USK Praha - Fenerbahce Istanbul 70:99 (15:28, 27:59, 47:77)
Nejvíce bodů: Kateřina Elhotová 19, Jonesová 13, Oblaková 10 - McBrideová 26, Jagupovová 23, Zandalasiniová 20. Fauly: 12:17. Trestné hody: 12/9 - 15/15. Trojky: 3:16. Doskoky: 40:43.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články