Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Basketbalistky USK potvrdily zlepšení výhrou v Salamance

Salamanca (Španělsko)/Praha - Basketbalistky USK Praha potvrdily rostoucí formu, když v dnešním duelu Evropské ligy zvítězily 78:65 na palubovce španělské Salamanky. Svěřenkyně trenérky Natálie Hejkové získaly třetí výhru v soutěži a oplatily soupeřkám úvodní porážku z Folimanky o šest bodů.

Vysokoškolačky si ve skupině C dnešním triumfem s bilancí tří výher a čtyř porážek polepšily na čtvrté místo a odskočily polským Polkowicím, které v 8. kole těsně prohrály ve francouzském Mondeville (63:65). Pražanky sehrají další zápas příští středu doma proti lídrovi skupiny C Galatasarayi Istanbul.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Salamanca - USK

Hráčky USK vyhrály třetí z aktuální série čtyř venkovních euroligových zápasů. K úspěchu nakročily už v prvním poločase, po němž držely devítibodový náskok. A pak už si jej dokázaly udržet. Zlomová byla šňůra USK v poměru 15:0 na přelomu třetí a čtvrté desetiminutovky.

A to především díky třem tahounkám. Zazářila hlavně Rebekkah Brunsonová, autorka 21 bodů a osmi doskoků, ceněný double-double za deset bodů a deset doskoků si připsala další letní posila Kia Vaughnová a jedenácti nahrávkami a deseti body se blýskla rozehrávačka Jelena Škerovičová. Ta málem dosáhla i na triple-double, když nasbírala i devět doskoků.

České šampionky se mohly opřít také o výrazně lepší střelbu z dvoubodového prostoru, a nechaly tak zapomenout na předloňskou vysokou prohru o téměř 30 bodů právě ze Salamanky, která vyhrála Euroligu v roce 2011.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články