Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Basketbalistky USK poprvé v Eurolize vyhrály

Kaunas (Litva) - Basketbalistky ZVVZ USK Praha vyhrály dnešní zápas Evropské ligy v Kaunasu 80:70 a ve třetím utkání se dočkaly prvního triumfu v soutěži v nové sezoně. České mistryně sehrají další duel příští čtvrtek ve Valencii. Tým kouče Lubora Blažka odčinil porážky z prvního utkání v Bourges a minulého domácího nezdaru s Galatasarayem Istanbul.

Basketbal
zdroj: ČT24 autor: ČT24

"V Kaunasu jsme hráli dobře a jsme rádi, že jsme utnuli to čekání na první vítězství. Euroliga je ještě dlouhá, bojovat musíme dál, ale tato výhra by do týmu měla přinést více klidu," řekl Blažek.

Vysokoškolačky se tentokrát vyvarovaly zaváhání z určitých pasáží zápasů, které je stály lepší výsledek v prvních dvou duelech, a v Kaunasu od začátku držely vývoj utkání ve svých rukou. Střelecky se blýskla hlavně Frida Eldebrinková, autorka 20 bodů. Švédská reprezentantka si připsala i důležitou trojku čtyři a půl minuty před koncem, kdy Kaunas stále držel naději na obrat a ztrácel na USK osm bodů.

Je nám líto, video expirovalo.
Reportáž Tomáše Budky

Po zásahu Eldebrinkové, které sekundovala další letní posila Montaňanová, se náskok pražského týmu znovu navýšil na dvouciferné číslo a hostující celek i díky tomu měl poklidnější koncovku. V ní už nedopustil kolaps jako před týdnem s Galatasarayem, kdy mu nestačilo ani vedení o sedm bodů čtyři minuty před koncem. Pražanky dnes závěr zvládly, i když se musely obejít bez vyfaulované podkošové opory Miltonové-Jonesové.

"Základem bylo, že jsme hráli slušný zápas v obraně. Nepouštěli jsme domácí do pozic, které vyhledávají. Začaly riskovat a dařilo se jim při trojkách, které do jejich modelu hry moc nespadají, ale dokázali jsme na to reagovat," dodal Blažek.

VICI AISTES Kaunas - ZVVZ USK Praha 70:80 (14:21, 30:43, 47:56)

Nejvíce bodů: Pilypaitisová 22, Kemezysová 11, Kuktieneová 9 - F. Eldebrinková 20, Montaňanová 16, Miltonová-Jonesová 13, Vítečková 10. Fauly: 20:21. Trestné hody: 24/17 - 20/13. Trojky: 7:5.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články