Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Basketbalistky USK opět získaly pohár, ve finále deklasovaly Brno

Strakonice - Český pohár basketbalistek ovládly potřetí za sebou hráčky ZVVZ USK Praha, které dnes ve finále ve Strakonicích zdolaly Frisco Brno vysoko 92:63. Očekávaný souboj o prvenství měl od začátku jednoznačný průběh. Po třech čtvrtinách vedl lídr ligové tabulky a osmifinalista Evropské ligy o 33 bodů. Poslední čtvrtinu Brno, které do roku 2009 získalo pohár čtrnáctkrát po sobě, jako jedinou vyhrálo a alespoň trochu zmírnilo debakl se svým velkým rivalem.

Basketbalistky USK s pohárem
zdroj: ČT24

V předchozích dvou letech musely svěřenkyně trenéra Lubora Blažka o pohárové vítězství bojovat mnohem urputněji. Jejich finále s Brnem v letech 2010 a 2011 skončila vždy těsným rozdílem tří bodů. I z hladké výhry však měly basketbalistky USK radost a zisk trofeje oslavily na palubovce rozverným kankánem. Oba finalisté završili náročný čtyřdenní program, během kterého sehráli tři zápasy včetně závěrečných vystoupení v základní části Evropské ligy.

"Odehráli jsme dobrý zápas, ale únava byla znát. Bylo vidět, že náš kádr je úzký, stejně jako soupeře. V současné době těch hráček moc nemají," uvedl trenér USK Blažek v narážce na pouhých sedm hráček, které se objevily v utkání v brněnském dresu. "I tak jsem rád, že jsme vyhráli. Šlo přeci jen o vítězství v Českém poháru. Takové zápasy se nehrají každý týden a pro nás to byla určitá příprava na play off Euroligy.

Brno je dobrý tým," prohlásil Blažek. Hned pět jeho svěřenkyň se ve finále dostalo při střelbě do dvouciferných čísel, nejlepší střelkyní byla s 18 body Kateřina Elhotová. "Chtěli jsme hrát důstojnou roli, jsme spokojeni tak na padesát procent. Mysleli jsme, že budeme trošku vzdorovat, ale ten rozdíl byl opravdu vidět," uvedl Vlastimil Havlík, asistent brněnského kouče Jana Bobrovského. Třetí místo obsadil Hradec Králové, který porazil VŠ Praha 75:60.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články