Basketbalistky USK nastřílely Karlovým Varům 121 bodů

Praha - I ve druhém utkání nové ligové sezony basketbalistky USK Praha svého soupeře deklasovaly. V domácí premiéře dnes porazily Karlovy Vary 121:56 a navázaly na úvodní vítězství nad Pardubicemi, které zdolaly rozdílem 72 bodů. Jednoznačnou výhru si připsal i druhý favorit soutěže, IMOS Brno. Hned tři hráčky USK, Michaela Zrůstová, Eva Vítečková a Kateřina Elhotová, nastřílely více než 20 bodů. České mistryně na cestě za jasnou výhrou proměnily 14 tříbodových pokusů, čtyři trojky dala Vítečková.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

Západočešky hrály nejdůstojnější roli v poslední čtvrtině, kterou prohrály jen o devět bodů 19:28. Nejlepší střelkyní v týmu hostů byla Američanka Kira Carterová s 18 body. IMOS Brno zdolal Pardubice 96:38. Pod vítězství vicemistra se podepsala 31 body Farhiya Abdiová. Neuspěl naopak obhájce bronzové medaile VŠ Praha, který v repríze jarního souboje o třetí místo podlehl Trutnovu na jeho palubovce 61:72.

Kara zaznamenala druhé vítězství, což se povedlo i Valosunu Brno. Na hřišti VŠE Praha vyhrál 91:63, domácím nepomohlo 15 bodů nejlepší střelkyně týmu, veteránky Evy Horákové. V týmu hostů se dařilo střelecky hlavně Evě Mrhálkové (25 bodů) a Amber Spragueové (20).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články