Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Basketbalistky USK dle očekávání suverénně ovládly domácí ligu

Praha - Basketbalistky ZVVZ USK Praha získaly šestý český titul v řadě a celkově desátý. Ve třetím finále Bonver ŽBL porazily doma Nymburk 71:43 a celou sérii ovládly 3:0 na zápasy. Čtvrtý tým Evropské ligy je v domácí soutěži aktuálně 82 zápasů neporažen. Pro Nymburk znamená i druhé místo historický úspěch.

USK - Nymburk
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Nejužitečnější hráčkou finále byla zvolena česká reprezentantka Tereza Vyoralová, která v základní sestavě USK nahradila těhotnou Kateřinu Elhotovou a předváděla ve všech třech zápasech velmi dobré výkony.

Pražanky vyhrály první zápas na hřišti soupeře 82:44, druhý doma 81:56 a ani ve třetím znovu ve své hale nedaly Nymburku šanci na překvapení, přestože se dlouho herně trápily. Ve druhém poločase ale středočeský celek jasně přehrály.

Je nám líto, video expirovalo.
Basketbalistky USK slaví domácí titul

USK potvrdil svoji dominanci v ŽBL, v níž naposledy prohrál zápas v roce 2013 ve finálové sérii s Brnem. V této sezoně vyhrál všech 20 utkání minimálně o 22 bodů. A to včetně čtyř duelů s Nymburkem, který s žádným jiným týmem v soutěži neprohrál.

Nymburk se sice podobně jako ve druhém finále dlouho držel díky velmi dobré defenzivě. Ale šampionky potvrdily sílu při agresivní obraně po celém hřišti a pomohly si snadnými koši z protiútoků. Ve druhé půli se navíc Nymburku přestalo dařit v útoku. Od stavu 34:30 daly hráčky hostujícího týmu za jedenáct minut jediný bod a Pražanky toho využily k rozhodující šňůře 25:1.

ZVVZ USK Praha - DSK Basketball Nymburk 71:43 (15:12, 32:23, 46:31)

Nejvíce bodů: Xargayová 13, Palauová 11, Šteinbergaová, Hanušová a Vaughnová po 10 - Chomenčuková a Taylorová po 9, Bortelová 6. Konečný stav série: 3:0.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články