Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Basketbalistky USK dělí jediná výhra od obhajoby titulu

Praha - Basketbalistky ZVVZ USK Praha dělí jediná výhra od zisku dalšího českého titulu. Ve druhém finále doma porazily Nymburk 81:56 a přiblížily se šestému titulu v řadě. Oproti prvnímu duelu, který skončil o 39 bodů, však Nymburk vzdoroval a pro obhájkyně prvenství to byla v lize výhra s nejnižším rozdílem od prvních dvou duelů této sezony.

Celkem si Pražanky připsaly už 81. vítězství v české lize v řadě. Tentokrát se však čtvrtý tým letošní Evropské ligy více nadřel. Nymburk předváděl o mnoho lepší obranu než v prvním utkání. Zejména nedovolil tolik snadných bodů z protiútoků. Ve druhé čtvrtině dokonce hrál s USK vyrovnaně 17:17.

Jenže už v úvodu třetí čtvrtiny se vyfaulovala klíčová hráčka defenzivy Lenka Šípová. Pražanky toho dlouho nedokázaly využít k rozhodujícímu úniku, když se držely na rozdílu deseti bodů. Až v poslední čtvrtině definitivně soupeře zlomily, utekly na 21 bodů a bez problémů si došly pro druhou výhru.

Nymburk táhla zkušená rozehrávačka Veronika Bortelová s 12 body a čtyřmi asistencemi. USK opět rozdělil síly mezi všechny opory a nejvíce bodů dala Sonja Petrovičová (15). Hodně vidět ale byly i české reprezentantky Alena Hanušová s Ilonou Burgrovou. I díky nim USK přehrál Nymburk na body z pod koše 40:8. Třetí finále se hraje ve středu od 17:30 opět v Praze na Královce.

Je nám líto, video expirovalo.
Basketbalistky USK Praha vyhrály v ligovém finále proti Nymburku i podruhé

Finále play-off basketbalové ligy žen - 2. zápas: 

USK Praha - Nymburk 81:56 (21:13, 38:30, 52:41) 

Nejvíce bodů: Petrovičová 15, Hanušová 14, Vaughnová, Burgrová a Šteinbergaová po 11 - Kusterová 13, Bortelová 12, Chomenčuková 10. Stav série: 2:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články