Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Basketbalistky USK chtějí proti Bourges odčinit špatný start

Praha - Basketbalistky ZVVZ USK Praha budou napravovat nepovedený vstup do euroligové sezony. Na úvod totiž Pražanky překvapivě podlehly Kayserisporu, a tak jako obhájkyně titulu budou mít doma co napravovat. Proti však bude nejlepší francouzský tým Bourges. Zápas začne v pražské hale Královka v 19:00. Přímý přenos vysílá ČT sport a náš web.

Slavící basketbalistky USK Praha
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

Pražanky měly vynikající vstup do sezony v podobě triumfu v Superpoháru, ale úvod Euroligy jim nevyšel. Doma se proti Kayserisporu trápily v útoku, dělaly chyby, měly malý pohyb a podlehly v prodloužení. "Prohrály jsme si to samy, tahle prohra mě hodně mrzí," řekla trenérka Natália Hejková.

Bourges staví na obraně

Šanci na nápravu mají znovu doma proti Bourges a vědí, že tentokrát nutně potřebují vyhrát, aby se nedostaly do problémů. Úkol to ale nebude snadný, jelikož Bourges dlouhodobě patří mezi přední evropské kluby. Trojnásobný euroligový šampion spoléhá zejména na kvalitní defenzivu, která v úvodním kole udržela na 65 bodech i silný Jekatěrinburg. Francouzky ale prohrály 58:65.

"Bourges je dlouhodobě známo výbornou obranou, takže to budeme mít hrozně těžké směrem do útoku," řekla Kateřina Elhotová. "Budeme muset zpřesnit naši hru, rozťukat to a najít volného hráče. Proti Kayserisporu jsme dost stály na místě a byl tam malý pohyb. Musíme to zlepšit a ne že když jedna hráčka dribluje, že se na ni ostatní koukají," dodala.

Bourges má sestavu složenou převážně z francouzských reprezentantek v čele s kapitánkou a hvězdnou rozehrávačkou Céline Dumercovou. Právě její souboj s hvězdou USK Laiou Palauovou, bývalou hráčkou Bourges, by měl být klíčový. Francouzský tým doplňují nejlepší britská hráčka Johannah Leedhamová, Australanka Laura Hodgesová či Američanka Danielle Pageová, která v červnu reprezentovala Srbsko a získala s ním zlato na mistrovství Evropy.

USK stále bez Petrovičové

USK stále nemá k dispozici jinou srbskou hvězdu Sonju Petrovičovou, která doléčuje zlomeninu prstu. Trenérka Hejková však během týdne pracovala na začlenění posil Marty Xargayové a Danielle Robinsonové a věří, že druhý domácí zápas v sezoně bude lepší. Týmu navíc pomohla zvednout sebevědomí víkendová výhra o 60 bodů v Ostravě.

"Je jasné, že je začátek sezony, jsme kompletní teprve druhý týden. Přišly Robinsonová a Xargayová a jsou to nové elementy. Chce to čas, je to ještě surové. Fyzicky jsou na tom holky slušně, ale co se týče souhry, je to katastrofa. Proto musíme pracovat hlavně na souhře," řekla Hejková po Kayserisporu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články