Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Basketbalistky USK čekají Benátky, Pražanky zahájí v Eurolize sérii domácích zápasů

Basketbalistky USK Praha přivítají v 7. kole Evropské ligy Benátky a pokusí se upevnit si pozici v popředí skupiny A. Svěřenkyně trenérky Natálie Hejkové zaútočí na páté vítězství v tomto ročníku soutěže a chtějí navázat na týden starý triumf proti Rize o 51 bodů. Zároveň soubojem s italským soupeřem zahájí sérii tří domácích euroligových zápasů v hale Královka. Utkání USK - Benátky sledujte živě na ČT sport a webu ctsport.cz od 18:55.

"Tahle utkání rozhodnou, jak to v naší skupině dál vykrystalizuje. Máme jednoznačný cíl je všechna vyhrát," řekla Hejková.

"Začínáme s Benátkami, které jsou super nepříjemným soupeřem. Ačkoliv jim v tabulce patří až předposlední příčka za Szekszárdem, mají velmi dobré hráčky a nesmíme proti nim nic podcenit," doplnila slovenská trenérka, jejíž tým v příštích týdnech čeká doma i Montpellier a MBA Moskva.

České mistryně dosud před vlastními fanoušky porazily maďarský Szekszárd (83:56) a Salamancu (80:55). Díky výbornému poločasu (51:17) uspěly rovněž naposledy v Rize, kde zvítězily 103:52.

"V Rize nám padlo úplně vše a soupeř byl v úvodu dost překvapený. Hrály jsme výborně v obraně a dařily se nám rychlé protiútoky. To ale s Benátkami nepůjde. Tento soupeř má vyšší kvalitu a bude se nás snažit zpomalit. Hlavní bude, abychom si prosadily naše tempo hry," upozornila Hejková.

Hráčkám USK patří ve skupině třetí místo. Za předpokladu triumfu nad Benátkami i Jekatěrinburgu nad Salamancou si mohou o příčku polepšit. Pro Pražanky to bude první domácí duel po čtyřech zápasech venku. Vedle Rigy v posledních dvou týdnech hrály v domácí soutěži v Trutnově či proti KP a Žabinám Brno. "Je pravda, že nás to cestování vyčerpávalo. Jsme rádi, že budeme konečně doma, můžeme se koncentrovat na zápas a ušetřit síly," přiznala Hejková.

Hlavní hvězdou Benátek je srbská rozehrávačka s americkými kořeny Yvonne Andersonová, jež má průměr 17 bodů a 5 asistencí na zápas. Střelecky se daří i Kayle Thorntonové (10,5 bodu). "Benátky mají řadu dobrých hráček, ať už je to Andersonová nebo Astou Ndurová nebo Elisa Pennaová. Nesmíme nic podcenit," doplnila Hejková. S výjimkou zraněné Aleny Hanušové může počítat s kompletním týmem.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články