Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Basketbalistky USK by se v Eurolize chtěly probojovat do Final Four

Praha - Basketbalistky ZVVZ USK Praha by rády minimálně zopakovaly minulou nejvydařenější sezonu v historii klubu a chtějí znovu postoupit na závěrečný turnaj Evropské ligy. Budou to však mít o to těžší, že tentokrát bude turnaj jen pro čtyři nejlepší celky a nikoli pro osm jako v minulém ročníku. Přímý přenos utkání USK Praha – Jekatěrinburg sledujte ve středu 5. 11. od 18:00 na webu ČT sport.

Radost hráček USK Praha
zdroj: ČTK autor: Michal Doležal

"Měli bychom si vždy dávat vyšší cíle. Minule jsme byly mezi osmi nejlepšími celky, takže Final Four by nyní mělo být naším horizontem," řekla trenérka Natália Hejková. "Na druhou stranu máme už ale velmi těžkou skupinu, proto si zatím budeme dávat postupné cíle a uvidíme, na co máme," dodala.

Věří, že pro tento ročník se povedlo poskládat ještě silnější tým, než byl ten loňský, ze kterého odešly Michaela Stejskalová, Milka Bjelicová, Ana Počeková či Jelena Dubljevičová. V létě naopak tým posílily české reprezentantky Alena Hanušová, Tereza Vyoralová a Srbky Ivana Matovičová a Sonja Petrovičová.

"Posilou je také Jana Veselá, která minulou sezonu vynechala kvůli zranění. Jednoznačnou líderkou je Sonja Petrovičová, která by měla být jednou z hráček, která bude rozhodovat zápasy," míní Hejková. "Myslím si, že budeme silnější než v minulém ročníku. Musíme být ale zdravé," dodala.

Je nám líto, video expirovalo.
V basketbalové Eurolize žen se představí Imos Brno i USK Praha

Basketbalistky USK trápí zranění

Právě zdravotní problémy jí komplikují plány už v úvodu sezony. Jedna z klíčových hráček minulého ročníku a první náhradnice Danielle Robinsonová totiž odcestovala zpět do USA, kde ji čeká menší operace, a k dispozici by měla být až po Vánocích. Hejková tak přišla o nejrychlejší hráčku, kterou chtěla využívat na protiútoky.

"Musím narychlo měnit myšlenky a koncepci. Budeme se ji snažit nahradit a byla bych ráda, kdybychom místo ní přivedli ještě jednu zkušenou rozehrávačku. Máme už i představu, kdo by to měl být, ale je to jiný typ než Danielle," řekla Hejková, která však ještě nechtěla jmenovat. 

České mistryně se v základní skupině Evropské ligy utkají s favorizovaným Jekatěrinburgem, Galatasarayem, Košicemi, Kurskem, Montpellierem a Wislou Krakov. Osmým celkem skupiny měl být rumunský klub Alba Iulia, který se však odhlásil. Do čtvrtfinále postoupí čtyři celky, které se křížem utkají s týmy ze skupiny B o postup do Final Four. "Pro nás je to maximálně složitá skupina. Bude těžké se dostat už jen mezi ty první čtyři týmy. Navíc je potřeba skončit co nejvýše, abychom se do kříže vyhnuly silnému Fenerbahce," řekla Hejková.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články