Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Basketbalistky USK budou hrát v Istanbulu jen čtyři dny po bombovém útoku

Istanbul - Zatímco čeští stolní tenisté odložili istanbulský zápas kvalifikace mistrovství Evropy z bezpečnostních důvodů, basketbalistky USK Praha se turecké metropoli nevyhnuly. Už zítra tam nastoupí v Evropské lize proti Fenerbahce, jehož hala přitom stojí jen 16 kilometrů od místa, kde v sobotu kurdští separatisté odpálili dvě výbušniny. Přímý přenos utkání sledujte ve středu od 18:00 exkluzivně na ctsport.cz.

Hlavním tématem z týmu USK po příjezdu do Istanbulu tak byla bezpečnost. "Každý má samozřejmě v hlavě to, že by se tohle mohlo stát klidně i na basketbale. Na druhou stranu si člověk říká, že se to snad nestane hned znovu po dvou dnech," uvedla trenérka USK Natália Hejková.

Na trénink sice doprovázela basketbalistky policie, v okolí haly ale žádná zvláštní bezpečnostní opatření znát nebyla. "Nejdřív to bylo nepříjemné, ale pokaždé v Turecku dostaneme policejní doprovod, takže se cítíme bezpečně," dodalo křídlo vysokoškolaček Anete Steinbergová.

Pražanky čeká poslední euroligové kolo v tomto roce. V Istanbulu odehrály letos v dubnu zápas o třetí místo a prohrály s Fenerbahce 69:73. Oba týmy mají v tomto ročníku po pěti kolech čtyři výhry a jednu porážku - USK v předchozím kole těsně podlehlo favoritovi soutěže Kursku.

Největší síla tureckého celku je pod košem. "Tam mají Francouzku Sandrine Grudovou a Bělorusku Anastasiji Veramejenkovou. Jde ale o komplexně vybavený tým s výbornou srbskou trenérkou," řekla pivotka Alena Hanušová. "Mluvit o slabinách Fenerbahce je stejné jako s Kurskem. Nejsou. Bude záležet na množství chyb, které vyrobí," dodala.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články