Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Basketbalistky USK budou hrát o postupovou jistotu

Praha/Brno - Šanci definitivně si zajistit postup do osmifinále Evropské ligy před sebou mají basketbalistky USK Praha. Pokud české mistryně uspějí v domácím souboji s Polkowicemi, o postup už nepřijdou. Případná výhra by je navíc posunula na třetí místo skupiny C a výrazně by tak vylepšila jejich postavení při nasazování v osmifinále. Naopak porážka by znamenala, že by v posledním kole musely zdolat Mondeville, aby se v osmifinále vyhnuly nejsilnějšímu soupeři. Přímý přenos vysílá ČT sport a náš web od 18:00.

Pražanky by rády napodobily výhru 67:65 z Polkowic, kde USK vyšla zejména koncovka. Nejlepší střelkyní byla s 19 body Rebekkah Brunsonová. "Bylo to velmi vyrovnané utkání, které rozhodla naše zkušenost," uvedla trenérka USK Natálie Hejková. Od té doby se však Polkowice zlepšily a dokonce porazily Galatasaray Istanbul 59:51.

Klíčová bude zejména obrana, která USK příliš nefunguje. "Naše obrana je dlouhodobě špatná. Potřebujeme hrát mnohem koncentrovaněji," uznala Hejková po poslední vydřené výhře 91:88 nad Záhřebem.

Je nám líto, video expirovalo.
Basketbalistky USK budou v Eurolize hrát o postupovou jistotu

Zastavit je třeba zejména Američanku Nnemkadi Oqwumikeovou, která ve všech zápasech dosáhla dvojciferného počtu bodů a mezi střelkyněmi jí patří šesté místo, a její dvorní nahrávačku Laiu Palauovou. Španělka je s 6,5 asistencemi na zápas dokonce nejlepší v celé soutěži před Jelenou Škerovičovou z USK.

Dnes si zahrají i basketbalistky IMOSu Brno, které mají na kontě pouze dvě vítězství a šanci na postup do play-off už ztratily. Stejně je na tom turecký Tarsus, který má stejný počet bodů a je rovněž bez naděje na postup. Oba týmy už pouze hrají o únik z posledního místa v tabulce.

Brňanky čekají už tři roky na vítězství na palubovce soupeřek. Naposledy dokázaly porazit v únoru 2010 v Madridu tamní Rivas. Šňůra jejich venkovních porážek se natáhla na 18 zápasů.

"Pokusíme se rozloučit se soutěží důstojným výsledkem. Rádi bychom Tarsusu vrátili prohru, kterou nám uštědřil v Brně. Myslím si, že by to měla být pro hráčky motivace," řekl trenér Jan Bobrovský. V prvním vzájemném duelu Tarsus české vicemistryně jednoznačně přehrál a zvítězil o 20 bodů. "Hráli jsme hodně ustrašeně. K utkání jsme se vrátili a rozebrali chyby. Snad to hráčkám pomohlo," uvedl Bobrovský.

Vedle vítězství v Brně Tarsus uspěl už pouze v domácím duelu s Györem. Přitom má tento turecký nováček Evropské ligy na soupisce hráčky zvučných jmen. Jeho herní osu tvoří trojice amerických basketbalistek Miltonová-Jonesová, která v minulosti působila v Brně, Robinsonová a Canová. "Vzhledem k soupisce jsem čekal od Tarsusu lepší výsledky," dodal Bobrovský.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články