Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Basketbalistky USK belgické šampionky nešetřily, Nymburk vyhrál v Celje

Čtvrtá výhra v pátém zápase pomohla basketbalistkám USK Praha udržet druhé místo ve skupině A Evropské ligy. Po první porážce, kterou utrpěly na palubovce ruského Jekatěrinburgu, si hráčky pražského celku v hale na Královce spravily náladu a s přehledem přehrály Castors Braine 82:63. Belgický mistr, který má zatím ve skupině jedinou výhru, držel krok jen v úvodu zápasu. V Evropském poháru FIBA drží hráčky Nymburku po výhře v Celje naději na play-off, zatímco KP Brno podlehlo v Benátkách a šanci už má jen teoretickou.

Ruth Hamblinová a Alena Hanušová
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

V polovině utkání už vedly české mistryně o 27 bodů, čímž vyrovnaly své nejvyšší poločasové vedení v Eurolize ze zápasu s Büyüksehirem z ledna 2017. Druhou půli ale vyhrály Belgičanky.

Pražanky utkání od začátku dominovaly. V úvodu jim sice menší problémy dělala vysoká pivotka Ruth Hamblinová, ale od stavu 9:9 vyhrály zejména díky Alysse Thomasové následnou pasáž 17:4, soupeři odskočily a v klidu směřovaly za vítězstvím.

Ve druhé čtvrtině si zápas vzaly pod dirigentskou taktovku sestry Elhotovy. Především mladší Karolína hrála svůj zatím nejlepší zápas v euroligové sezoně. Ve třetí části se ale domácím přestalo dařit v útoku včetně střelby trestných hodů a téměř pět minut nedaly ani bod.

Je nám líto, video expirovalo.
Basketbalistky USK opět zvítězily

Belgický celek to využil ke snížení na rozdíl 20 bodů, ale zpět do zápasu ho české mistryně nepustily, protože tým opět nastartovala bojovnice Thomasová. Americká pivotka byla s 23 body, osmi doskoky, pěti asistencemi a pěti zisky nejužitečnější hráčkou zápasu. Maria Režanová přidala 14 bodů, Kateřina Elhotová 12.

Evropský pohár FIBA hráčkám Nymburku svědčí 

V Evropském poháru FIBA se daří basketbalistkám Nymburku a po výhře nad Celje 65:61 mají stále šanci na postup do play-off. Americké rozehrávačce Chloe Wellsové chyběl jediný doskok k tomu, aby proti slovinskému soupeři zaznamenala triple double. Přidala 16 bodů a 12 asistencí. Nymburk má nyní na třetím místě tabulky stejně bodů jako druhý Ružomberok. V příštím týdnu zakončí Středočešky znovu doma boje ve skupině proti lídrovi skupiny, maďarskému týmu Szekszárd.

Hráčky KP Brno s novým trenérem Martinem Pospíšilem ve skupině G naopak prohrály v Benátkách 53:76 a nenavázaly na říjnové nečekané domácí vítězství 66:64. Jejich šance alespoň na nepřímý postup ze třetího místa jsou teď už jen teoretické. Po třech porážkách za sebou nastoupí příště na palubovce třetího Nantes, na které ztrácejí bod a s nímž v listopadu prohrály doma vysoko 58:84.

ZVVZ USK Praha - Castors Braine 82:63 (24:13, 53:26, 69:44)

Nejvíce bodů: Thomasová 23, Režanová 14, Kateřina Elhotová 12 - Trahanová-Davisová 19, Samuelsonová a Raževová po 9. Fauly: 16:18. Trestné hody: 16/8 - 14/8. Trojky: 4:5. Doskoky: 33:35.

Další výsledky 5. kola Evropské ligy basketbalistek - skupina A: Orenburg - Villeneuve 72:49, Polkowice - Schio 67:61, Bourges - Jekatěrinburg 70:74 po prodloužení.

Pořadí:1. Jekatěrinburg 5 zápasů/10 bodů, 2. USK Praha 5/9, 3. Bourges 5/8, 4. Polkowice 5/8, 5. Orenburg 5/7, 6. Villeneuve 5/7, 7. Castors Braine 5/6, 8. Schio 5/5.

Skupina B: Olympiakos Pireus - Riga 51:70, Fenerbahce Istanbul - Hatay 87:74, Carolo - Salamanca 62:75.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články