Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Basketbalistky USK a Brna mají v EL třetí pokus na první výhru

Praha - Třetí pokus na získání první letošní výhry mají ve středečních zápasech Evropské ligy basketbalistky USK Praha a Brna. Pražanky míří do litevského Kaunasu, který také zatím neuspěl, a přejí si, aby nedopustily výpadek v jedné ze čtvrtin jako v předchozích zápasech v Bourges a s Galatasarayem Istanbul. Brno přivítá italské Taranto, přemožitele USK z loňského osmifinále soutěže.

Hráčky USK ví, že v Litvě jim půjde o hodně. "Doufám, že v Kaunasu to zvládneme a získáme první vítězství. Kdybychom čekání na první výhru dál protahovali, bylo by to nepříjemné. Už bychom potřebovali vyhrát, aby se družstvo uklidnilo," řekl Ivan Beneš, asistent trenéra Lubora Blažka. Trenéři USK budou svůj tým nabádat, aby nepolevil v koncentraci v některé z části zápasu. V Bourges české šampiony nezvládly samotný úvod a nebylo jim nic platné, že v dalších třech čtvrtinách hrály vyrovnanou partii.

S Galatasarayem USK nestačilo ani vedení o sedm bodů čtyři minuty před koncem. "Nelze dobře odehrát jenom půlku zápasu nebo tři čtvrtiny, to už nám dvakrát nestačilo. Družstvo musí táhnout celý zápas a pak zvládnout koncovku," prohlásil Beneš. USK se i v Kaunasu musí obejít bez klíčové rozehrávačky Lindsay Whalenové, které se stále k týmu nepřipojila, poté co před necelými třemi týdny dokončila sezonu v zámořské WNBA.

Brňanky by v duelu s italským Tarantem rády nechaly zapomenout na vysoké porážky se Spartakem Moskva a Montpellierem. "Stále jsem optimista a věřím, že se situace obrátí a nám se podaří postoupit," uvedl kouč Jan Bobrovský a připomněl, že postup do osmifinálové fáze si ze skupiny zajistí pět celků. Bobrovský bude své hráčky nabádat k většímu zaujetí i soustředěnosti, která prý zatím jeho týmu chybí.

"Nedokážu pochopit, kde se v psychice našich hráček bere (přesvědčení), že nás třeba v domácí ligové soutěži čekají jasně vyhraná utkání. Například Švédce Abdiové je devatenáct, nemá velké zápasové zkušenosti, přitom k zápasům přistupuje dost nezodpovědně. A ostatní jsou stejné," tvrdil Bobrovský. Taranto přijede do Brna jako čtvrtfinalista minulého ročníku, na cestě mezi nejlepších osm týmů dokázal v prvním kole play off otočit sérii s USK Praha. Zápas mezi Brnem a Tarantem začne v 18:00, duel Kaunas - USK v 18:15.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články