Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Basketbalistky Trutnova ve Středoevropském poháru titul neobhájí

Brno – V semifinále skončila jízda basketbalistek Trutnova za obhajobou vítězství ve Středoevropském poháru v Brně. V něm podlehly rumunskému Aradu 66:85 a v nedělním zápase o třetí místo se utkají s pořádajícím Valosunem Brno, který v druhém semifinále podlehl maďarskému Miskolci 77:90.

Hráčky BK Trutnov
zdroj: bktrutnov.cz

Trutnov nezachytil proti favorizovanému Aradu začátek utkání, prohrával už 0:11. I když poté stav nakrátko otočil ve svůj prospěch, Arad si díky lepšímu doskakování začal od poloviny zápasu vytvářet mírný náskok a soupeřkám už zvrat nedovolil.

"V prvním poločase jsme špatně doskakovali. Ve druhém nám zase odešla střelba. Apeloval jsem na hráčky, aby se dostávaly víc pod koš, ale zůstaly jen u pokusů z větších vzdáleností, kde se jim nedařilo," hodnotil zápas trenér Trutnova Martin Petrovický.

Ve druhém duelu sice Valosun zvládl nečekaně dobře úvodní poločas, ve třetí čtvrtině ale Brňanky zcela odpadly a tuto pasáž prohrály 8:29. "Chtěl jsem po našich hráčkách, aby hrály ostře. Taktiku ale vydržely pouze polovinu zápasu. Po změně stran jsme propadli střelecky a ztrátu jsme už nedohnali," posteskl si kouč Valosunu Marian Svoboda.

Středoevropská liga se koná pošesté. Trutnov ji vyhrál dvakrát, po jednom prvenství získaly Arad, Nitra a Banská Bystrica.  

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články