Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Basketbalistky si prochází drilem v tréninku. Makáme naplno, hlásí

Trutnov – Základy úspěchu, kterého chtějí české basketbalistky dosáhnout na ME, se stavějí právě teď. Na soustředění v Trutnově trénují třífázově a nabírají kondici. Kromě toho si začínají vtloukat do hlavy i herní signály.

Kateřina a Karolína Elhotovy
zdroj: ČTK autor: Taneček David

"Je to klíčový týden přípravy. Hráčky teď mají největší objem, pak to půjde dolů. Teď jsou tam třífázové tréninky," řekl trenér Ivan Beneš. "Zatím mám z holek jen pozitivní dojem. Makají naplno, i když už se trochu začíná projevovat únava," dodal.

Hráčky střídají tréninky na atletickém hřišti s takticko-fyzickou přípravou v hale a posilovacími cvičeními v hotelové tělocvičně pod dohledem kondičního trenéra Aleše Kaplana. "Pracujeme na všem. Je to o kondici, individuálních schopnostech, už do toho ale dáváme i taktiku a signály. Hráčky dostaly pětadvacetistránkový seznam akcí. Teď řešíme hlavně útočné signály, příští týden k tomu budeme přidávat i obranu," nastínil Beneš.

"Podmínky v Trutnově máme ideální. Dobrý hotel s krátkým dojezdovým časem do haly, je tu i atletické hřiště. Jen nám tu trochu chybí železná posilovna, ale s tím si umíme poradit," doplnil kouč. V Trutnově, kde stále ještě chybí pivotka Kia Vaughnová, hrající zámořskou WNBA, budou reprezentantky dřít do pátku. "Na závěr dostanou trochu pecku v podobě náročnějšího tréninku. Přes víkend pak budou individuálně trénovat a regenerovat a v úterý se sejdeme v Karlových Varech," popsal další program Beneš.

V západočeských lázních se Češky představí na mezinárodním turnaji za účasti Lotyšska, Číny a Srbska. "Do turnaje ale půjdeme v plné zátěži. Není čas ladit formu na tento turnaj, musíme být co nejlépe připraveni na šampionát," upozornil Beneš, že v Karlových Varech ještě nebude mít tým ideální výkonnost.

Po turnaji v Karlových Varech se tým opět vrátí na krátké soustředění do Trutnova, kde sehraje i jedno utkání se Slovenskem. Od 6. června už se Češky budou připravovat v dějišti šampionátu v Hradci Králové, kde sehrají 8. června generálku s Chorvatskem. Samotné mistrovství začne 16. června a na český výběr čekají ve skupině Ukrajina, Maďarsko a Španělsko.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články