Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Basketbalistky prohrály v přípravě s Maďarskem 64:76

Hradec Králové - České basketbalistky obsadily druhé místo na přípravném turnaji v Hradci Králové. Po výhrách nad reprezentační dvacítkou a Rumunskem podlehly v závěrečném utkání 64:76 Maďarsku. To bez ztráty bodu turnaj ovládlo.

České basketbalistky se připravují na mistrovství Evropy
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

Češky na turnaji postrádaly většinu opor, tradiční reprezentantky Michaelu Stejskalovou a Alenu Hanušovou doplnily především mladé hráčky. Navíc do dnešního duelu nenastoupila zraněná rozehrávačka Lenka Bartáková. I proto se nepovedlo navázat na dobrý sobotní výkon proti Rumunsku a Maďarsko v poslední čtvrtině rozhodlo o svém vítězství.

"Jsme zklamaní, protože dvakrát jsme tu předvedli dobré výkony, ale dnes to nešlo. Nevím, jestli holky byly unavené, nebo se projevila absence Bartákové. Nebyli jsme prostě ve své kůži. Maďarky ukázaly zkušenost a zaslouženě vyhrály," řekl trenér Ivan Beneš.

"Turnaj ale splnil účel, poznali jsme holky, co od nich můžeme očekávat. Zkusili jsme si prostředí, kde se za rok bude hrát mistrovství Evropy, takže to byl dobrý počin," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Basketbalistky skončily na přípravném turnaji druhé

Nejlepší českou hráčkou na turnaji byla Hanušová, která i Maďarkám nastřílela 22 bodů. Dalších 12 bodů přidala rozehrávačka Kateřina Zavázalová a devět bodů a devět doskoků zaznamenala Stejskalová. Na maďarské straně střelecky explodovala Zsófia Fegyvernekyová s 32 body.

"Jedna hráčka nám dala 32 bodů a to je hrozně moc. Byly tam chyby v obraně a nevypomáhaly jsme si," připustila Hanušová. "Jsem ráda, že mi to tam padá, ale mám i hodně pokusů. Raději bych, kdybychom vyhrály. Turnaj nám ale dal hodně moc do budoucna," dodala pivotka ZVVZ USK Praha.

Přípravný turnaj basketbalistek v Hradci Králové:

ČR "A" - Maďarsko 64:76 (15:13, 26:28, 46:47)
Nejvíce bodů: Hanušová 22, Zavázalová 12, Stejskalová 9, Adamcová 5 - Fegyvernekyová 32, Licskaiová 16.

ČR "20" - Rumunsko 69:42 (10:7, 32:17, 52:30)
Nejvíce bodů ČR: Holešínská 16, Rokošová 14, Beránková 8, Šípová 7.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články