Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Basketbalistky prohrály v přípravě na OH s Portorikem

Trutnov - České basketbalistky vstoupily do herní přípravy na kvalifikaci o olympijské hry porážkou 54:66 od Portorika. Proti dalšímu účastníkovi kvalifikace šetřil trenér Lubor Blažek opory v čele s kapitánkou Hanou Horákovou a dal prostor hráčkám, které bojují o konečnou nominaci. Vedle Horákové do utkání nezasáhly ani Eva Vítečková, Jana Veselá, Petra Kulichová, Michala Hartigová a Ilona Burgrová, která se postupně zapojuje do hry po zranění. Z hráček bojujících o nominaci se v dobrém světle ukázala především pivotka Ružomberoku Kamila Štěpánová, který za 18 minut hry zaznamenala 12 bodů, sedm doskoků a dvě asistence.

Utkání ČR - Portoriko
zdroj: ČT4

Češky vstoupily do utkání dobrou spoluprácí pivotek Petry Reisingerové s Alenou Hanušovou, které doplňovala střelkyně Kateřina Elhotová. Jenže Portoričanky se postupně rozehrály a střelbou z dálky v podání Sepulvedové a Placidové se začaly přetahovat o vedení.

Ve třetí části soupeřky ukázaly svou sílu a šňůrou 11:1 odskočily do šestibodového vedení. Domácí hráčky sice zásluhou Reisingerové a Kateřiny Zohnové ztrátu stáhly, ale stále mírně navrch mělo Portoriko.

Druhá půle celkově Češkám nevyšla, když v ní daly jen 17 bodů, tedy méně než za první čtvrtinu. Za posledních pět minut se netrefily vůbec. Soupeřky toho využily a svůj náskok navyšovaly až na konečných 12 bodů. Odvetu spolu oba týmy sehrají znovu v Trutnově ve středu od 18:00.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články