Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Basketbalistky přehrály Rumunsko, nejvíce bodů daly Hanušová a Stejskalová

Hradec Králové - České basketbalistky vyhrály i druhé utkání na přípravném turnaji v Hradci Králové, když porazily Rumunsko 85:61. Svěřenkyně trenéra Ivana Beneše o svém vítězství rozhodly ve druhé čtvrtině, kterou ovládly 31:13 a získaly dvacetibodové vedení, které už nepustily.

Michaela Stejskalová
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

"Určitě jsem spokojenější než v pátek proti dvacítkám. Hlavně v prvním poločase jsme hráli to, co jsme chtěli. Navíc jsme se trefovali. Dali jsme 50 bodů za poločas, lidi museli být spokojení," hodnotil utkání Beneš. "Druhý poločas už byl rozháranější, ale zase si zahrály všechny holky, i když ne všechny využily šanci nás přesvědčit. Ale snaží se," dodal.
 
Češky opět nastoupily jen se dvěma reprezentačními stálicemi Alenou Hanušovou a Michaelou Stejskalovou, přesto měly nad zkušenějším soupeřem od začátku převahu. Nejvíce se prosazovala podle očekávání Hanušová, autorka 23 bodů a 10 doskoků. Dařilo se však i dalším hráčkám - Pudlákové, Švrdlíkové a zejména rozehrávačce Bartákové, která do poločasu nasbírala sedm asistencí.
 
Ve druhé čtvrtině se rozstřílela Stejskalová, která střelami z dálky trestala nedůslednou obranu soupeře. Když se trefila za tři body v poslední vteřině poločasu, šly Češky do kabin s dvacetibodovým náskokem.

Je nám líto, video expirovalo.
Basketbalistky si vyzkoušely halu pro ME 2017

Proti Maďarkám to bude muset národní tým zvládnout s jednou nahrávačkou
 
Rumunky už se nedokázaly vrátit do hry, přestože trenér Beneš začal dávat více prostoru méně zkušeným hráčkám. Navíc přišel o tvůrkyni hry Bartákovou, která si při faulu soupeřky poranila ruku. "To je jediná kaňka na zápase. Už jí to otéká, tak to má buď hodně naražené, nebo to bude něco horšího. To mě hodně mrzí. Pro zápas s Maďarskem tak máme jen jednu rozehrávačku," uvedl Beneš.
 
V druhém utkání na turnaji reprezentační tým do 20 let trápil Maďarsko, nakonec ale prohrál 59:66.

Přípravný turnaj basketbalistek v Hradci Králové:

ČR "20" - Maďarsko 59:66 (13:18, 24:26, 38:43)
Nejvíce bodů ČR: Rokošová 19, Holešínská 11, Gaislerová 9.
    
ČR "A" - Rumunsko 85:61 (20:18, 51:31, 63:46)
Nejvíce bodů: Hanušová 23, Stejskalová 13, Pudláková 11 - Irimiaová 20, Craciunová 11.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články