Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Basketbalistky ladí poslední detaily před startem ME. Na úvod je čekají Rusky

Ve čtvrtek začíná ve Španělsku a Francii evropský šampionát basketbalistek. Češky do něj vstoupí hned první den zápasem proti Rusku. V hale ve Štrasburku už prvně trénovali, a to ve třicetistupňovém vedru. Přímé přenosy z ME odvysílá ČT sport a web ctsport.cz.

Je nám líto, video expirovalo.
Basketbalistky se chystají na start ME

"Horko je pořádný, ale jinak dobrý," hlásila kapitánka Romana Hejdová. "Hala je pěkná, prostorná," dodala. Diváci budou moci naplnit šedesát procent kapacity.

Hráčky se na start těší. "Příprava byla dlouhá pět šest týdnů. Je to tady a těšíme se," dodala Hejdová. Češky ještě ve skupině čekají Francouzky a Chorvatky.

"Je lehká předstartovní nervozita. Jsme jako vždycky v dobré náladě," doplnila křídelnice Hejdová, hráčka francouzského Nantes.

"Hala je pěkná. Koše jsou tu tvrdší, občas to letí dál, tak musíme dávat," smála se pivotka Renáta Březinová. "Pro začátek je tu dost teplo, trošku jsme to nečekaly. V hale vydýcháno, takže jsme z toho takové trošku rozvrkočené. Ale hned od příjezdu vnímáte, že se to blíží, jak je všude Eurobasket a všechno kolem."

Doufá, že i přes těžkou základní skupinu český tým vylepší 15. místo z předloňského turnaje v Rize. "Myslím, že může postoupit vždycky každý, když se chce a bojuje se. Já osobně v to doufám. Asi je to moje poslední mistrovství Evropy a chtěla bych, aby to dopadlo jinak," prohlásila hráčka Březinová.

"Hrozně si přeju do šestého místa, abychom hrály kvalifikaci na mistrovství světa, ale strašně bych si přála medaili. Když se chce, tak jde všechno, to mi říkala vždycky babička," doplnila.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články