Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Basketbalistky KP Brno si hladce poradily v Eurocupu s Grengewaldem, Žabiny i Chomutov těsně prohrály

Základní skupiny Eurocupu basketbalistek vstoupily do druhé poloviny a české kluby se ve čtvrtém kole radovaly jen z jedné výhry, o kterou se postaralo KP Brno po jednoznačném triumfu 95:59 nad lucemburským Grengewaldem. Brněnské Žabiny těsně nestačily na soupeřky z Cadi La Seu a ve Španělsku prohrály 66:69. Už čtvrtou porážku musely přijmout hráčky Chomutova, kterým se nepodařila odveta s maďarským Szekszárdem po výsledku 89:95.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání KP Brno – Grengewald

KP Brno dospělo k pohodové výhře a navázalo tak na výhru nad Grengewaldem z jeho haly. Svěřenkyně trenérky Marcely Krämer diktovaly tempo od úvodních minut, zejména v první polovině se jim mimořádně dařila střelba. Za celý zápas daly 18 trojek, na nichž se podílelo sedm hráček.

V druhém poločase sice Brňanky polevily, ale vedení si pohlídaly. KP jako jediný ze tří českých týmů ve druhé nejvýznamnější evropské klubové soutěži má na kontě dvě výhry ze čtyř duelů a při deváté účasti v Eurocupu sahá po premiérovém postupu do play-off. "Jsem ráda, že se dařilo celému týmu a šanci tak mohly dostat na mezinárodním poli i další hráčky," řekla Krämer.

Postup se naopak vzdaluje Žabinám, které prohrály pod Pyrenejemi se španělským Cadi La Seu. Témuž soupeři Brňanky podlehly v prodloužení i doma, po čtvrtém kole mají ve skupině A jednu výhru. Jejich nejlepší střelkyní byla Petra Záplatová s 21 body.

Úvod zápasu byl z obou stran velmi nervózní a plný chyb, po první čtvrtině byl stav 7:8. Ve druhé čtvrtině získaly Brňanky šestibodový náskok zásluhou střelby Záplatové, ale do výraznějšího brejku se nedostaly.

Na začátku poslední části vedly Žabiny o devět bodů, tři minuty před koncem bylo vyrovnáno (61:61). Drama v závěru odmítla dvěma trojkami po sobě nejlepší domácí střelkyně Julia Solerová. "Rozhodly naše zbytečné ztráty a nepokrytí útočného doskoku ve čtvrté čtvrtině," řekl trenér Žabin Viktor Pruša.

Chomutovské basketbalistky po třech ligových výhrách v řadě vstoupily do zápasu se Szekszárdem laxně a brzy prohrávaly dvouciferným rozdílem. Postupem času ale získávaly půdu pod nohama, velkou bojovností i poctivou obranou náskok maďarského týmu stahovaly.

V 25. minutě se Severočešky poprvé dostaly do vedení, které narostlo až na sedm bodů. Jenže rozhodující postavou se v závěru stala Američanka Jacinta Monroeová, autorka 35 bodů, jejíž zásluhou si výhru odvezly soupeřky. Nejlepšími střelkyněmi Levhartic byly Valentýna Kadlecová a Anna Rylichová s 18 body.

Evropský pohár FIBA basketbalistek – 4. kolo:

Skupina A:

Cadi La Seu – Žabiny Brno 69:66 (7:8, 22:25, 46:53)
Nejvíce bodů: Solerová 21, Remenárová 11, Lahtinenová, Rametteová a Campisanová po 8 – Záplatová 21, Cunaneová 16, Stoupalová 13.

Skupina H:

KP Tany Brno – Grengewald 95:59 (26:12, 64:31, 72:43)
Nejvíce bodů: Svatoňová 19, Malíková 16, Hynková 14 – Cahillová 25, Van Kleunenová 18, Hettingová 6.

Skupina K:

Chomutov – Szekszárd 89:95 (19:27, 44:48, 65:60)
Nejvíce bodů: Kadlecová a Rylichová po 18, Wynn-Pollardová 15 – Monroeová 34, Horvathová 18, Stanacevová 16.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články