Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Basketbalistky KP Brno se po 24 letech probojovaly do finále

Po dlouhých 24 letech se basketbalistky KP Brno probojovaly do ligového finále. Brňanky ve čtvrtém utkání semifinálové série s Nymburkem zvítězily na domácí palubovce 73:64 a celkově vyhrály 3:1 na zápasy. Brněnský tým postupem do finále navázal na únorový premiérový triumf v Českém poháru, o ligový titul se utká s favorizovanými obhájkyněmi prvenství z USK Praha. Nymburk bude hrát o bronz s Hradcem Králové.

Utkání KP Brno - Nymburk
zdroj: ČTK autor: Vostárek Josef

Až v šestém vzájemném utkání v sezoně dokázal zvítězit domácí tým. Brňanky zlomily zápas ve druhé čtvrtině, kterou vyhrály o 15 bodů. Druhý poločas sice soupeř zahájil deseti body za sebou a Brňanky na vstřelený koš čekaly pět a půl minuty, obrat ale nedopustily a už nyní vylepšily loňský bronz.

Královopolský klub je v ligovém finále poprvé od roku 1994, tehdy v druhém ročníku samostatné soutěže podlehl právě USK 0:3 na zápasy. Stejně dopadla o rok dříve i finálová série po zkrácené premiérové sezoně po rozdělení federace. K návratu do finále Brňankám pomohla i Ilona Burgrová, která v předchozích šesti sezonách získala tituly s USK.

"Je to splněný sen a museli jsme si ho odbojovat," řekl brněnský trenér David Zdeněk. "Ve finále nebudeme chtít být jen tím druhým v partě. Moc bych si přál, aby se nám povedlo urvat vítězství," dodal.

Podle kouče Nymburka Daniela Kurucze rozhodl sérii dramatický třetí zápas, který středočeský celek ve středu prohrál doma 84:87. "A dnes ve druhé čtvrtce to rozhodla obrana a naše ztráty, kterých bylo moc," řekl Kurucz. Dál ale prahne po medaili. "Chceme ji, protože druhý tým (po základní části) by neměl být čtvrtý," podotkl.

Semifinále play-off basketbalové ligy žen - 4. zápas:

KP Brno - Nymburk 73:64 (17:16, 43:27, 55:47)
Nejvíce bodů: Šujanová 18, Burgrová 13, G. Andělová a Beránková po 11, E. Kopecká 10 - Krystal Vaughnová 20, Chomenčuková 16, Wellsová 13. Konečný stav série: 3:1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články