Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Basketbalistky KP Brno podlehly favorizovanému celku Villeneuve, Žabiny postupují

Zatímco jejich městské rivalky z Žabin slaví díky výsledkům soupeřek postup do vyřazovací části Evropského poháru, basketbalistkám KP Brno se play-off výrazně vzdálilo. Jihomoravanky nestačily na favorizovaný francouzský celek Villeneuve a prohrály 45:71.

Basketbalistka KP Brno Michaela Stará
zdroj: ČTK autor: Slavomír Kubeš

Hráčky Králova Pole mají na kontě jen jedno vítězství a jejich postupová naděje se upírá pouze na třetí příčku ve skupině. Bez ohledu na dnešní večerní duel Haukar - Tarbes musí KP za týden doma porazit islandský celek co nejvyšším rozdílem a spoléhat na to, že se prosadí na čtyři ze šesti postupových třetích míst Východní konference.

Domácí tým vstoupil do duelu maximálně koncentrován a výbornou obranou držel s favoritem krok. Villenueve dalo první koš až po šesti minutách hry. "Francouzky měly katastrofální úvod, kdy se jim nic nedařilo," řekl trenér domácích Dušan Medvecký.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy po zápase KP Brno - Villeneuve

Pak se ale přední francouzský tým prosadil důrazem, kombinací, střelbou a hlavně dobrou obranou. Postupně navyšoval náskok a nakonec vyhrál o 26 bodů. "Nebyli jsme agresivní tak, jak bychom si přáli, ale podařilo se nám stáhnout skóre na přijatelný rozdíl, když soupeř už vedl o více než třicet bodů," dodal Medvecký.

Žabinám pomohl Castors Braine

Basketbalistky Žabin si zajistily postup do vyřazovací části Evropského poháru. Po středečním domácím vítězství nad London Lions 68:41 je dnes do play-off definitivně posunula výhra belgického Castors Braine v Německu nad Rutronik Keltern 86:68.

Brňanky mají na kontě po pěti kolech tři výhry a dvě prohry, bodově s nimi mohou srovnat krok pouze hráčky z Londýna, které ale oba vzájemné zápasy prohrály a v konečné tabulce je tak nemohou přeskočit. Žabiny skončí na druhé postupové příčce, s Belgičankami oba duely prohrály.

Poslední zápas Žabin ve skupině K v Německu s Rutronikem tak bude příští týden pouze přípravou na vyřazovací boje.

Evropský pohár basketbalistek - 5. kolo:

Skupina L:

KP Brno - Villeneuve 45:71 (8:12, 18:35, 27:55)
Nejvíce bodů: Hynková 10, Stejskalová 8, Fadrhonsová 7 - Andersonová 16, Diallová 15, Salaunová 10.

Haukar - Tarbes 41:79.

Pořadí ve skupině po 5. kole: 1. Taubers 10, 2. Villeneuve 9, 3. KP Brno 6, 4. Haukar .5

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články