Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Basketbalistky KP Brno deklasovaly Antalyi a poprvé postoupily do play-off Eurocupu

Basketbalistky KP Tany Brno porazily v závěrečném kole skupinové fáze Evropského poháru FIBA Antalyi 101:63 a při deváté účasti v této soutěži slaví premiérový postup do play-off. Skupinu zakončily s bilancí tří výher a tří proher na druhém místě za Bourges a následovaly městského rivala z Žabin, který si zajistil postup o den dříve. Soupeře pro vyřazovací část, kam se dostalo 32 týmů, by měly oba brněnské kluby poznat v pátek.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání KP Brno - Antalya

"Jsem na náš mladý tým hrdý, že dokázal zvládnout tento psychicky náročný duel a poprvé v historii našeho klubu postoupil do play-off," řekl generální manažer KP Richard Fotlýn.

Proti Antalyi bylo klíčovým momentem ubránění někdejší hvězdy WNBA Američanky Kelsey Boneové. Ne vždy se to mladým Brňankám dařilo, Boneová zakončila zápas s 35 body, ale to bylo málo, neboť se k ní střelecky kromě Aishy Sheppardové (18) nepřidala žádná spoluhráčka.

Královopolanky na turecký tým vyrukovaly týmovým pojetím, rychlostí, a když se jim dařila i střelba, tak už v poločase vyrostl jejich náskok na šestnáct bodů. Po přestávce dominance Brna pokračovala a narostla až na rozdíl 25 bodů, který se v závěru ještě navýšil. V domácím dresu zaznamenala double double Karolína Šotolová, autorka 22 bodů a 10 asistencí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články