Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Basketbalistky Jekatěrinburgu porazily USK závěrečnou trojkou

Jekatěrinburg - Basketbalistky ZVVZ USK Praha potřetí v řadě Jekatěrinburg neporazily, na jeho hřišti v Evropské lize prohrály 73:76 trojkou Diany Taurasiové vteřinu před koncem. Do poslední minuty přitom šly s pětibodovým vedením. Nevyužily tak šanci na posun na první místo tabulky skupiny B.

Jekatěrinburg mocně toužil oplatit USK letošní dvě porážky z finále Euroligy i finále Superpoháru a nasadil nejsilnější sestavu se všemi hvězdami včetně uzdravené Alby Torrensové. Už v první čtvrtině si ruský gigant vytvořil náskok devíti bodů a zdálo se, že tentokrát se USK další překvapení nepovede. Pražanky držela ve hře jen Kateřina Elhotová, která dala devět z úvodních 13 bodů USK.

Jenže pak české mistryně zlepšily obranu a v závěru poločasu získaly vedení na svou stranu, když těžily z rychlých protiútoků. Podávaly však především kolektivnější výkon, zatímco Jekatěrinburg spoléhal hlavně na nájezdy Taurasiové a Torrensové. Navíc se do problémů s fauly dostala pivotka Brittney Grinerová.

Do druhé půle vstoupila Elhotová podobně jako do té první, dala devět z úvodních 11 bodů USK, ale v ofenzivě byla dlouho osamocená. Trápila se zejména Sonja Petrovičová, dosud nejlepší střelkyně soutěže. Pražankám se tak nedařilo odskočit domácímu týmu na více než pět bodů a utkání zůstávalo vyrovnané. Až šest a půl minuty před koncem se Petrovičová konečně trefila za tři body a viditelně si oddechla. Vzápětí hráčky USK odskočily na šest bodů, ale Jekatěrinburg znovu srovnal.

Závěrečná smršť Jekatěrinburgu

Minutu a půl před koncem dala další trojku Elhotová a získala pětibodové vedení, v tu chvíli se zdálo rozhodnuto. Jenže domácí hráčky ukázaly svou sílu: Běljakovová nejprve trojkou srovnala, vteřinu před koncem proměnila těžkou trojku také Taurasiová a rozhodla ještě před prodloužením.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Jekatěrinburg - USK Praha

Jekatěrinburg - ZVVZ USK Praha 76:73 (26:22, 37:38, 53:53)

Nejvíce bodů: Taurasiová 19, Grinerová 15, Torrensová 13 - Kateřina Elhotová 25, Vaughnová 16, Palauová a Petrovičová po 12. Fauly: 16:18. Trestné hody: 10/9 - 11/11. Trojky: 9:4. Doskoky: 29:39.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články