Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Basketbalistky IMOSu oplatily Hradci porážku, Valosun zklamal

Praha - Basketbalistky IMOSu Brno porazily v 15. kole ligy Hradec Králové a oplatily soupeři prohru z prvního vzájemného utkání. Euroligový tým se po výhře 94:73 posunul nejméně do neděle na druhé místo před městského rivala Valosun, se kterým se utká v příštím kole. Basketbalistky Valosunu Brno utrpěly po sérii sedmi vítězství první prohru, když prohrály na hřišti Karlových Varů 71:82

Tereza Pecková
zdroj: ČT Brno

IMOS v nevydařeném úvodu sezony nezvládl v říjnu v Hradci Králové prodloužení, teď Brňanky ukončily šestizápasovou vítěznou sérii Východočešek. Samy uspěly v nejvyšší soutěži podeváté za sebou. Navrch měly zejména po změně stran, v poločase byly vpředu jen o šest bodů. Nejlepší střelkyní zápasu byla s 25 body Hanušová.

"Myslím, že to bylo tvrdší utkání, především ze strany Hradce. Oni ale takovým způsobem hrají. My jsme se s tím nemohli první půlku vyrovnat, až po zlepšené hře v druhé části jsme utkání jasně rozhodli," řekl trenér Brna Jan Bobrovský. Vedoucí USK bez potíží potvrdil roli favorita proti DSK Basketball a opět si vylepšil skóre po vítězství 82:46. 

Hráčky Valosunu měly zápas od počátku pod kontrolou a v poločase vedly už o 25 bodů. Po přestávce Brňanky dokázaly manko stáhnout, ve čtvrté čtvrtině až na rozdíl dvou bodů, v poslední pětiminutovce se jim ale přestala dařit střelba z pole a rozdíl ve skóre opět narostl až na konečných 11 bodů.

"Spokojen jsem byl s prvním poločasem. Ve druhém jsme ztráceli koncentraci a soupeř toho využíval," konstatoval trenér domácích hráček David Zdeněk. Kouč Valosunu Marian Svoboda si posteskl, že jeho svěřenkyním dlouho trvalo, než se rozehrály. "Druhý poločas už byl lepší. Domácím jsme situaci ztrpčovali, holky hrály nadoraz," řekl. 


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články