Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Basketbalistky i trenéři se na MS zapojí do charity

Praha - Součástí mistrovství světa basketbalistek v České republice bude i charitativní projekt All Baskets Count (ABC), který navazuje na čtyřletou tradici konceptu charity českého basketbalu Každý koš pomáhá. Projekt ABC chce podpořit stavbu Domu pro všechny generace, ve kterém se mladí lidé opouštějící dětské domovy budou starat o seniory potřebující pomoc.

Pozemek pro výstavbu domu v Praze věnuje Církev československá husitská, další investice a pozdější provoz společně zabezpečí neziskové mezicírkevní charitativní občanské sdružení pro aktivity mladých věřících YNYA a Každý koš pomáhá. Projekt ABC se uskuteční za podpory Mezinárodní basketbalové federace FIBA a organizačního výboru MS, které přispějí částkou 500 000 korun.

Projekt podpoří i hráčky. Například kapitánka českého týmu Hana Horáková za každou svoji vstřelenou trojku na mistrovství světa přidá na projekt 500 korun. Trenér reprezentace Lubor Blažek přidá stejnou částku za každou trojku českého týmu. "Na projektu je vidět jeho jasný výsledek a cíl. A je dobře, že prostřednictvím sportu lze podobné projekty realizovat," uvedla Horáková.

Do projektu ABC se mohou zapojit i diváci:

Dárcovské textové zprávy DMS lze posílat ve tvaru DMC POMOCKOSEM zaslanou na číslo 87 777. Cena DMS je 30 korun, příjemce obdrží 27.

Český basketbal nebude ve svém charitativním snažení osamocen. Hlavní kouč reprezentantek USA Geno Auriemma slíbil za každou trojku svého celku přispět částkou 50 dolarů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články